archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Maribor, 31.3.2009 | častna pokroviteljstva, prostovoljstvo

Zbiranje sredstev za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila humanitarnega koncerta "Za srečno otroštvo", ki je potekal pod njenim pokroviteljstvom (FA BOBO)

Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) že enajstič zapored v okviru akcije "Pomežik soncu" zbira sredstva za letovanje otrok iz socialno ogroženih skupin. Akcijo so začeli s humanitarnim koncertom "Za srečno otroštvo," ki je potekal pod pokroviteljstvom soproge predsednika republike Barbare Miklič Türk. Koncerta se je udeležila skupaj s soprogom, predsednikom republike dr. Danilom Türkom.

Gospa Barbara Miklič Türk je v svojem nagovoru poudarila, da številni prostovoljci, ki se združujejo v društva in zveze ZPMS, veliko storijo za srečnejše otroštvo vseh otrok na vseh koncih naše države. Njihova humanitarna dejavnost bo v času, ki prihaja, nadvse pomembna. Zato je po besedah soproge predsednika prav, da se vsi skupaj potrudimo, da bi težave, v katerih smo se znašli, čim manj prizadele naše otroke.

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila humanitarnega koncerta "Za srečno otroštvo", ki je potekal pod njenim pokroviteljstvom (FA BOBO)

"Vesela sem, da sem lahko pokroviteljica prireditve, ki je prežeta z dobroto in radostjo. Prijetno je videti tudi politike v vlogi mojstrskih umetnikov. Tudi na koncertu, tako kot v parlamentu, je vsak igral svoj instrument, a so se glasovi vseh zlivali v ubrane melodije. Morda pa bo tudi v parlamentu nekoč tako! Hvala vsem nastopajočim, organizatorjem in sponzorjem," je dejala gospa Barbara Miklič Türk. Na koncertu so nastopili Parlament dixie band, Nuška Drašček, Zoran Predin, kvintet Syba z Umetniške gimnazije Maribor, mladi iz mariborskih osnovnih šol Martina Konšaka in Tabor II. Vodila pa sta ga Mario Galunič in Špela Kos iz OŠ Ludvika Pliberška.