archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Bled, 25.3.2009 | častna pokroviteljstva, kultura in družba

Barbara Miklič Türk gostila rusko primabalerino in njenega soproga

Barbara Miklič Türk gostila rusko primabalerino in njenega soproga

Pod častnim pokroviteljstvom soproge predsednika republike Barbare Miklič Türk sta v Slovenijo na petdnevni obisk prispela priznana ruska umetnika, primabalerina Maja Plisecka in njen soprog, skladatelj Rodion Ščedrin.

Gospa Barbara Miklič Türk je svoja gosta opisala kot živi legendi, ki sta obogatili svet s svojim plemenitim umetniškim izrazom in humanizmom. Z uglednima gostoma se je srečala prvi dan njunega obiska, ki sta ga preživela na Bledu. Po srečanju se je udeležila baletne ure v Festivalni dvorani Bled, ki sta ji sledila pogovor z obema gostoma ter gala baletni večer v počastitev njunega obiska.

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta se naslednji dan udeležila svečanega koncerta Simfoničnega orkestra RTV Slovenija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma, ki je bil posvečen skladatelju in gostu Rodionu Ščedrinu in ga je neposredno prenašala mreža radijskih postaj EBU.

Pred koncem obiska je predsednik Republike Slovenije dr. Danilo Türk priredil svečano kosilo v čast obeh gostov. Kosila so se udeležili tudi vsi predstavniki slovenske glasbene in baletne ustvarjalnosti.