archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Brdo pri Kranju, 21.2.2009 | prostovoljstvo

Sprejem za udeležence seminarja o prostovoljstvu

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta priredila sprejem za udeležence seminarja Slovenske filantropije "Prostovoljno delo otrok in mladih na Zahodnem Balkanu" (FA BOBO)

Predsednik republike dr. Danilo Türk in soproga Barbara Miklič Türk sta priredila sprejem za udeležence mednarodnega seminarja Slovenske filantropije "Prostovoljno delo otrok in mladih na Zahodnem Balkanu", ki te dni poteka v Novem mestu. Projekt je namenjen razvijanju prostovoljnega dela v okviru šolskega sistema ter vzpodbujanju odgovorne in državljanske vloge mladih skozi prakso. Današnjega sprejema so se tako udeležili učitelji, šolski delavci in psihologi iz Albanije, Kosova, Makedonije in Srbije ter predstavniki nevladnih organizacij.

Predsednik republike je v svojem pozdravnem nagovoru dejal, da s soprogo podpirata prostovoljstvo, ki je pomembna ideja, vrednota in praksa. V teh časih je skrb za prostovoljstvo še posebej pomembna, je poudaril predsednik dr. Danilo Türk, zato se je odločil, da sprejme udeležence letošnjega mednarodnega seminarja Slovenske filantropije o prostovoljstvu ter se seznani z njihovim delom, pogovori in pričakovanji. Vsem prostovoljcem je zaželel veliko uspeha pri njihovem delu in jim obljubil, da bo izkušnje, s katerimi ga bodo seznanili, poskušal uporabiti tudi v Sloveniji. Prostovoljstvo je namreč univerzalna vrednota, ki jo moramo vsi razvijati, je še dodal.

Zbrane je nagovorila tudi soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk. Povedala je, da se je udeležila lanskega seminarja in bila navdušena nad vprašanji in izmenjavo izkušenj, saj se ravno na ta način največ naučimo vsi skupaj. Vzgoja mladine za skrb za bližnjega ter za odgovorno državljanstvo ne prinaša koristi samo družbi, ampak tudi vsem tistim, ki so v tem udeleženi, je poudarila. Dodala je, da so prav zato tovrstni seminarji toliko bolj koristni. Z udeleženci je delila tudi vtise iz Makedonije, kjer je obiskala otroško ambasado v Skopju in društvo žensk za boj proti raku Borka. Tam je srečala in spoznala imenitne ženske z veliko pozitivne energije in prostovoljke, ki so lahko za vzor tudi drugim.