archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 10.6.2008 | damski program

Soproga predsednika republike gostila soprogo predsednika Združenih držav Amerike

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je sprejela soprogo predsednika ZDA Lauro Bush (FA BOBO)

Soproga predsednika republike gospa Barbara Miklič Türk je danes skupaj s partnerko predsednika vlade gospodično Urško Bačovnik na kosilu gostila soprogo predsednika Združenih držav Amerike gospo Lauro Bush in soprogo predsednika Evropske komisije gospo Margarido Souosa Uva Barroso. Še pred kosilom pa so si gospe v družbi soproge ameriškega veleposlanika v Sloveniji Mare Kalnins Ghafari in soproge slovenskega zunanjega ministra Marjetice Rudolf Rupel v Narodni galeriji v Ljubljani ogledale razstavo Slovenski impresionisti in njihov čas 1890-1920.

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je sprejela soprogo predsednika ZDA Lauro Bush (FA BOBO)

Na kosilu so na povabilo gospe Barbare Miklič Türk sodelovale tudi ugledne strokovnjakinje, klimatologinja in članica Medvladnega odbora za podnebne spremembe (IPCC), ki je lani dobila Nobelovo nagrado za mir, dr. Lučka Kajfež Bogataj, profesorica modernega angleškega jezika, lingvistične teorije in ameriških študij dr. Milena Milojević Sheppard ter psihiatrinja in predsednica Slovenske filantropije dr. Anica Mikuš Kos, ki se ukvarja s pomočjo travmatiziranim otrokom in s spodbujanjem prostovoljstva, za kar pogosto potuje tudi na Kosovo, v Čečenijo, Osetijo in Irak.

Po kosilu sta gospa Barbara Miklič Türk in gospa Laura Bush prisluhnili debati mladih o tem, ali bi moralo biti prostovoljno delo sestavni del obveznosti srednješolcev. Debata je potekala v prostorih Slovenskega etnografskega muzeja v Ljubljani, v njej pa so sodelovali člani zavoda Za In Proti (ZIP).

Soproga predsednika Barbara Miklič Türk je sprejela soprogo predsednika ZDA Lauro Bush (FA BOBO)


Povezavi:
Spletna stran gospe Laure Bush
Zavod Za in Proti (ZiP)