archived page
Spletna stran Barbare Miklič Türk
Ljubljana, 25.3.2009 | častna pokroviteljstva, kultura in družba

Posvet Slepa in slabovidna ženska na delovnem mestu

Soproga predsednika republike Barbara Miklič Türk se je udeležila posveta Slepa in slabovidna ženska na delovnem mestu, ki ga je organizirala Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije. Na posvetu se je predstavilo osem zaposlenih slepih in slabovidnih žensk, ki so uspešne v svojem poklicu oziroma so na začetku svoje poklicne poti. V nadaljevanju je potekal pogovor o položaju zaposlenih slepih in slabovidnih žensk v današnji družbi ter o problematiki zaposlovanja slepih in slabovidnih, na katerem so udeleženci pogovora opozorili na številne ovire, ki slepe in slabovidne ženske mnogokrat postavljajo v neenakopraven položaj.

Gospa Barbara Miklič Türk, ki je prevzela pokroviteljstvo nad posvetom, je v pozdravnem nagovoru izrazila podporo slepim in slabovidnim ter poudarila, da naša družba potrebuje pogum in optimizem, ki ga izžarevajo zgodbe slepih in slabovidnih žensk. Ko je prebirala gradivo za posvet, je spoznala, koliko volje, poguma in sposobnosti prepričevanja so morale vložiti, da so danes zaposlene na želenih delovnih mestih za katera so očitno odlično usposobljene. Zgodbe o njihovem uspehu pa so po besedah soproge predsednika republike navdih tudi vsem videčim, kar je še toliko bolj pomembno v sedanji krizi in premagovanju negotovosti glede prihodnosti.

Družba mora razumeti položaj slepih in slabovidnih žensk in marsikaj postoriti, da bi zmanjšala ovire na njihovi poti, je dejala gospa Barbara Miklič Türk in podprla prizadevanja Zveze društev slepih in slabovidnih Slovenije na tem področju.