arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel udeležence 1. konference slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije

Brdo pri Kranju, 09/09/2004  |  sporočilo za javnost, govor


Predsednik dr. Drnovšek je sprejel udeležence 1. konference slovenskih arhitektov in gradbenikov iz sveta in Slovenije. Konference, ki jo organizira Svetovni slovenski kongres, se udeležujejo številni doma in v tujini uveljavljeni arhitekti in gradbeniki.

Predsednik je udeležence konference pozdravil z naslednjimi besedami:


Klikni za povečavo"Spoštovani gospe in gospodje, v veliko zadovoljstvo mi je, da vas lahko pozdravim ob tem zelo zanimivem in pomembnem srečanju, ki ga je organiziral Svetovni slovenski kongres. Lansko leto je Svetovni slovenski kongres organiziral srečanje znanstvenikov s celega sveta in že takrat se mi je zdela to dobra ideja. Slovencev nas ni veliko, zato nam vsak Slovenec, ne glede na to kje je, pomeni zelo veliko. Veliko pa pomeni tudi tovrstno druženje med Slovenci doma in v svetu, druženje znanstvenikov z različnih področjih, ki lahko prinese nekaj več, neko sinergijo, dodatno spoznavanje, pretok izkušenj in znanja, kar je v današnjem svetu zelo pomembno.

Klikni za povečavoSlovenija si mora še naprej utrjevati svoj položaj v svetu. Mislim, da smo si ga od osamosvojitve naprej zelo utrdili, postali letos tudi člani Evropske unije in zveze Nato. Začenja pa se novo poglavje, poglavje izboljševanja naše gospodarske uspešnosti, izboljševanja kvalitete življenja in tudi bitka s svetovno konkurenco. Prepričan sem, da bomo v tem uspešni, tako kot smo uspeli v težkih razmerah preživeti stoletja, tisočletja. Mislim, da moramo zdaj, ko imamo objektivno boljši položaj, svojo državo še toliko bolje preživeti, in ne samo preživeti, ampak tudi ustvariti nekaj več od tistega nujnega. Tudi arhitekti in gradbeniki ste veliko ustvaril, tako v Sloveniji kot tudi v svetu, prejeli veliko priznanj, zgradili veliko lepega.

Klikni za povečavoPrepričan sem, da bo današnje srečanje prineslo tudi vam še neko novo dimenzijo. Pri tem vam želim veliko koristne izmenjave izkušenj in prijetno bivanje pri nas."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani