arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Obisk predsednika dr. Drnovška v Mariboru

Maribor, 01/10/2006  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavo

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes mudil v Mariboru, kjer se je srečal z županom Borisom Sovičem. Pogovarjala sta se o predvsem o razvoju Maribora v zadnjih letih in o projektih, ki jih načrtujejo v občini za prihodnost.

Predsednik dr. Drnovšek je po pogovoru v izjavi za javnost povedal (nelektoriran zapis):


Povedati moram, da je današnji pogovor povsem nekaj drugega kot pred desetimi leti. Takrat je bilo še vse črno in slabo. Maribor je bil takrat krizno mesto in vprašanje je bilo, kakšna je sploh perspektiva. Veliko delovnih mest je bilo izgubljenih zaradi izgube trgov v nekdanji Jugoslaviji. Vesel sem, da se je Maribor potem postavil na noge in da so bile očitno sprejete prave odločitve tudi v tistem času.

Klikni za povečavoDanes lahko govorimo o zelo dinamičnem razvoju, o ustvarjanju novih delovnih mest. Da so na tistih conah, kjer so bili prejšnji giganti, Tam, Metalna, zrasla številna nova podjetja, srednja in mala podjetja, ki so dinamična, ki ustvarjajo delovna mesta in ki so tudi v tehnološki špici. Poleg njih se razvijajo tudi podjetja v informatiki in sploh v vodilnih tehnologijah, s tem se povezuje tudi domače znanje, univerza v Mariboru, tako da so to prave perspektive.

Ob tem pa vemo, da je Maribor že uveljavljeno mesto tudi na kulturnem področju. Govorili smo tudi o turizmu in športnih projektih, ki jih načrtujejo za prihodnost. Tako da lahko samo potrdim, da so to res prave stvari in sem vesel, da se Maribor danes tako dinamično razvija.

Z županom sva govorila tudi o nekaterih problemih. Npr. podjetje Siteco, ki je znano kot dobro podjetje, pa ga zdaj tuji lastniki zapirajo. Dogovorila sva se, da bomo skušali poiskati kakšno nadomestno možnost in upam, da nam bo uspelo.



Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je po srečanju z županom obiskal tudi najstarejši občanki Maribora, gospo Ano Černetič, ki je stara 101 leto, in gospo Paulino Fras, ki ima 103 leta.





Klikni za povečavoPredsednik je obiskal tudi gospo Milico Rajher, ki prebiva v Domu upokojencev Danice Vogrinec v Mariboru in je danes praznovala 100. rojstni dan.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani