arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pojasnilo k včerajšnjim izjavam predsednika vlade

Ljubljana, 09/21/2006  |  sporočilo za javnost


Včerajšnja izjava predsednika vlade Janeza Janše, da se vlada z nikomer ni mogla pogovarjati o dodatnih sredstvih za delovanje Urada predsednika Republike Slovenije, ne drži. O predlogu za dodatna sredstva sta se pogovarjala finančni minister dr. Andrej Bajuk in generalna sekretarka na Uradu predsednika mag. Metka Cerar, kot je to običajno, ko gre za proračunska usklajevanja.

Izjava predsednika vlade Janeza Janše, češ, da bi vlada odobrila sredstva, ni resna. Urad predsednika republike je namreč urgentno pozval vlado, da obravnava zahtevek vsaj do 14. septembra 2006, ker ni bilo mogoče več vleči negotovosti, ampak je bilo potrebno prilagajati aktivnosti za zadnji kvartal letošnjega leta.

Prav tako je netočna in zavajajoča izjava, da je Urad predsednika Republike Slovenije v prvi polovici leta porabil vsa sredstva. Šlo je za manjši zahtevek, ki bi omogočil, da se dokončajo vse prej predvidene aktivnosti na mednarodnem področju.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek bo v okviru obstoječega proračuna do konca leta opravil tiste aktivnosti, ki so njegova ustavna dolžnost: funkcijo vrhovnega poveljnika Slovenske vojske, pomilostitve in odlikovanja, sprejemanje akreditivov tujih veleposlanikov, postavljanje in odpoklicevanje veleposlanikov in poslanikov republike, razglašanje zakonov, izdajanje listin o ratifikaciji...
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani