arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret s tiskovne konference (Ljubljana, 27.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Odgovor predsednika vlade v zvezi s problematiko pokojninskega in invalidskega zavarovanja za upokojene državljane Republike Slovenije, upravičenih do pokojnin iz držav nekdanje SFRJ

Ljubljana, 01/26/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je prejel odgovor predsednika vlade Janeza Janše tudi v zvezi s problematiko pokojninskega in invalidskega zavarovanja za upokojene državljane Republike Slovenije, upravičenih do pokojnin iz držav nekdanje SFRJ. Predsednik vlade je v pismu zapisal naslednje:

"Obveščam vas, da se v reševanje te problematike aktivno vključujem (v septembru 2005 sem sprejel predstavnike Društva slovenskih državljanov upokojenih v republikah nekdanje SFRJ, v oktobru sem s pismom pozval gospoda dr. Iva Sanaderja, predsednika Vlade Republike Hrvaške, k točnemu izplačilu pokojnin slovenskim državljanom).

V letošnjem letu pa smo na prvem gospodarskem kolegiju, dne 11.01.2006, obravnavali navedeno problematiko in sprejeli sklep, da se skladno s pobudo Društva slovenskih državljanov, upokojenih v drugih republikah nekdanje SFRJ, pri Ministrstvu za delo kot resornem ministrstvu ustanovi posebna delovna skupina za reševanje problematike upokojenih državljanov RS z zavarovalno dobo v republikah nekdanje SFRJ. V skupini bodo sodelovali predstavniki Ministrstva za delo, Ministrstva za finance in Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje. Delovna skupina bo pripravila konkretne rešitve na tem področju."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani