arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na silvestrovo obiskal urgenco KC

Ljubljana, 12/31/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je nocoj obiskal urgentni blok Kliničnega centra v Ljubljani, kjer sta ga sprejela dežurni nadzorni travmatolog prim. mag. dr. Slobodan Macura in glavna medicinska sestra urgentnega kirurškega bloka Stanka Košir z ostalimi dežurnimi sodelavci.

Povedala sta mu, da v prazničnih dneh na urgenci delujejo trije oddelki, in sicer urgentni kirurški blok, internistična prva pomoč in služba splošne nujne medicinske pomoči, ki skrbijo za večje število bolnikov in poškodovancev kot v običajnih dneh. "Tudi urgentnih hospitalizacij je več," sta dejala in dodala, da tudi letos do največ poškodb pride ravno zaradi petard.

Klikni za povečavoOsebje se je predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku iskreno zahvalilo za njegov obisk in večkrat poudarilo, da tako visokega obiska na silvestrovo ne pomnijo. "Presenečeni in veseli smo predsednikovega obiska, saj s tem daje priznanje vsem tistim, ki 24 ur na dan vsak dan v letu nudimo zdravstveno pomoč bolnim, poškodovanim in življenjsko ogroženim ter se iz ure v uro soočamo z nepričakovanimi in nepredvidenimi dogodki," je dejala Koširjeva.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek jim je povedal, da se je za obisk pri njih na silvestrovo odločil zato, ker je želel voščit tistim, ki skrbijo za druge. "Želim vam srečno novo leto, čimbolj zdravo, da boste imeli čim manj dela," jim je dejal.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani