arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Med knjigami - na otvoritvi nove knjižnice v Domžalah (Domžale, 07.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Razprave o vrednotah potekajo tudi na Danskem

Ljubljana, 11/18/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika danskega parlamenta Christiana Mejdahla, ki se mudi na obisku v Sloveniji. Predsednik je uvodoma dejal, da so odnosi med Slovenijo in Kraljevino Dansko zelo dobri že od osamosvojitve dalje. Predsednik Mejdahl je nato izrazil občudovanje nad slovenskim razvojem in potjo, ki jo je naša država opravila od osamosvojitve do vključitve v Evropsko unijo. Sogovornika sta izmenjala mnenji glede nadaljnjega sodelovanja Slovenije in Danske znotraj Evropske unije in Nata ter se zavzela za okrepitev trans-atlantskega sodelovanja. Ob tem je slovenski predsednik dejal, da bo Slovenija skušala biti aktiven partner znotraj obeh organizacij. Na vprašanje o skupni evropski obrambi pa je odgovoril, da Slovenija skupno evropsko obrambo vidi kot dopolnitev Natu in ne njeno konkurenco.

Na pobudo danske strani je predsednik dr. Drnovšek nato predstavil svoje stališče glede razmer na območju držav nekdanje Jugoslavije. Izpostavil je nujnost nadaljnje prisotnosti mirnovih sil v regiji ter dejal, da bo aktivna vloga Evropske unije za dokončno ureditev razmer na tem območju še naprej potrebna.

Danskega predsednika parlamenta je ob koncu zanimalo, kako potekajo Pogovori o prihodnosti Slovenije. Slovenski predsednik mu je predstavil pobudo in tematiko prvih pogovorov in dejal, da je njihov namen vzpostavljanje prostora za odprt dialog med predstavniki državnih, akademskih in nevladnih institucij. Seznanil ga je tudi s tematiko jutrišnjih pogovorov, ki bodo potekali na temo vprašanja vrednot. Danski predsednik parlamenta je ob tem dejal, da imata državi poleg številnih drugih podobnosti skupne tudi pogovore o vrednotah. Prav zdaj na Danskem poteka razprava o vrednotah in o vključenosti ljudi v odločevalske procese, je še dejal predsednik danskega parlamenta Mejdahl.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani