arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel predstavnike krajev, nagrajenih v okviru projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna"

Brdo pri Kranju, 07/15/2005  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predstavnike krajev, ki so v letu 2004 dosegli najboljše rezultate v okviru projekta "Moja dežela - lepa in gostoljubna". Projekt, ki že vrsto let poteka pod okriljem Turistične zveze Slovenije, je namenjen spodbujanju ljudi k urejanju bivalnega in delovnega okolja. Obenem prispeva tudi k ekološkemu ozaveščanju prebivalstva in predstavlja svojevrstno turistično promocijo.

Predsednik dr. Drnovšek je udeležence sprejema nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):

Klikni za povečavo"V veselje mi je, da se tudi letos srečamo ob priložnosti, ko lahko pozdravim vse, ki ste se tudi letos udeležili tekmovanja slovenskih krajev za najbolj urejen turističen kraj, vse župane, turistične delavce in druge goste. Tudi letos bi rad poudaril pomen, ki ga vidim v tej vaši dejavnosti, pomen za vse nas, Slovence. Namreč gre za kar tradicionalno dejavnost, ki vsako leto nekaj prispeva k temu, da so naša mesta lepša, da je naše kmetijsko podeželje lepše, da je Slovenija bolj urejena. In to ne samo zato, da bi pritegnili čimveč turistov in s tem tudi izboljšali naše gospodarsko stanje, ampak morda še bolj zato, ker potem v teh krajih, v tej lepi Sloveniji sami živimo ves čas, živimo v lepšem in bolj urejenem okolju. Naša kvaliteta življenja je zato višja. Zato mislim, da je prav, da vas tudi kot predsednik države ob tem pozdravim in se vam tudi zahvalim za takšno aktivnost, ki je v splošno korist.

Klikni za povečavoTekmovalnost med kraji je vsekakor zanimiv in koristen pristop k temu in vsako leto je nekdo boljši. Vsako leto je tukaj neka dodatna motivacija, vzpodbuda, da storimo nekaj več, da je Slovenija lepša. Pomembno je, da v tem okviru tudi čimbolj varujemo naše okolje, da ga skušamo napraviti čimbolj lepšega, čistega in da postopno odpravljamo tiste pomanjkljivosti, morda tiste črne luknje, ki se še kje pojavljajo, da jih je vsako leto manj. Lepo, zdravo okolje, tudi zdrava in kvalitetna hrana in pa prijaznost ljudi, to bi morale biti kvalitete, ki bodo označevale način slovenskega življenja in ki nas bodo odlikovale tudi v tujini, v mednarodnem okviru, tako da bo vsak, ki bo prišel v Slovenijo resnično zadovoljen in se bo rad vrnil. Že sedaj ugotavljamo, da je tako, da je večina gostov, ki prihajajo v Slovenijo, lahko bi rekel kar navdušena. Mislim, da smo tudi mi zaradi tega lahko zadovoljni, vendar je pred nami še veliko možnosti. Vedno smo lahko boljši in vaše delovanje k temu prispeva.

Klikni za povečavoŽelel bi čestitati tistim, ki ste bili v letošnjem tekmovanju najbolj uspešni in zaželel vsem skupaj, da bi tako nadaljevali tudi v prihodnje in da bi se vsi vedno bolje počutili v naši Sloveniji."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani