arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje s podpredsednikom LR Kitajske

Boao, LR Kitajska, 04/21/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoDr. Janez Drnovšek, ki se udeležuje pete letne konference Boao Forum For Asia (BFA), se je danes srečal s podpredsednikom Ljudske Republike Kitajske Zengom Qinghongom.

Sogovornika sta potrdila zelo dobre odnose med državama in se strinjala, da bo v prihodnosti še več priložnosti za dobro sodelovanje, tako na gospodarskem področju, kot tudi na drugih, recimo političnem, kulturnem in znanstvenem. Dr. Janez Drnovšek in Zeng Qinghong sta se pogovarjala tudi o situaciji v Tibetu. Prav tako sta spregovorila o izkušnjah povezovanja Kitajske in Hong Konga ter uspešnega uveljavljanja načela ene države z dvema sistemoma, ki so ga uporabili po vrnitvi Hong Konga h Kitajski. Oba sta se strinjala, da je bilo to načelo uspešno in da imata s tem koristi tako Hong Kong kot Kitajska v celoti.

Glede na to, da je kitajski predsednik trenutno na uradnem obisku v Združenih državah Amerike in da ga podpredsednik Zengom Qinghongom nadomešča, ga je dr. Drnovšek zaprosil, naj predsedniku prenese povabilo, da v času predvidenega obiska nekaterih evropskih držav obišče tudi Slovenijo.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je danes dal tudi izjavo o konferenci BFA za CCTV 1 za nocojšnje novice, z novinarjem Shuijem Junyijem pa je posnel tudi daljši intervju za oddajo Top Talk, ravno tako za nacionalno kitajsko televizijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani