arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Zagorje za Darfur

Ljubljana, 03/24/2006  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoDr. Janez Drnovšek se je danes udeležil dobrodelnega koncerta "Zagorje za Darfur", ki se je zgodil v Delavskem domu Zagorje. Matjaž Švagan, župan občine Zagorje ob Savi, je v svojem pozdravnem govoru povedal, da dobrodelne akcije dajejo energijo in poudaril, da je vesel in ponosen, da je slovenski predsednik posegel v svetovno politiko. S čekom za milijon tolarjev, ki ga je kot župan podaril odboru za pripravo že tradicionalne dobrodelne prireditve ob materinskem dnevu, pa je dal nov zagon in upanje za pomoč trenutno najbolj potrebnim - ljudem v Darfurju.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Drnovšek je izrazil veselje, da so se Zagorjanke in Zagorjani priključili humanitarni akciji Svet za Darfur. "S sredstvi, ki ste jih zbrali, boste pomagali ljudem v resnični stiski. Z njimi boste morda rešili življenje človeku ali več drugim," je zbrane nagovoril dr. Drnovšek. Tri milijone ljudi je namreč zapustilo domove. "Ti ljudje so taki kot mi. Vsak na tej Zemlji se lahko znajde v stiski. Lahko se zgodi komurkoli. Takrat smo odvisni od drugih ljudi, od solidarnosti. Zato lahko svet preživi le, če si pomagamo," je povedal predsednik. Izrazil je veselje nad spoznanjem, da se Slovenci kažemo kot narod, ki ni zaprt sam vase, kot narod, ki razume, da smo v svetu povezani, da si moramo pomagati. "Dvigniti moramo nivo zavesti in vzpodbujati pozitivno energijo. Pomagajmo s pozitivnimi mislimi, s prispevki. Z njimi bodo humanitarne organizacije nabavile vodo, hrano, šotore, knjige in omogočile vsaj nekoliko bolj dostojno življenje ljudem iz Darfurja," je poudaril.

Klikni za povečavoNa prireditvi je nastopal mladinski pevski zbor Juventus. Prispevki, zbrani z vstopnino po tisoč tolarjev, in drugi prispevki, so namenjeni za humanitarno akcijo Svet za Darfur.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani