arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel ukrajinskega premiera

Brdo pri Kranju, 11/12/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na Gradu Brdo sprejel predsednika Vlade Ukrajine Viktorja Janukoviča, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

V pogovoru je ukrajinski premier poudaril pomen, ki ga v Ukrajini pripisujejo bližnjemu vstopu Slovenije v Evropsko unijo. Ob tem je izrazil upanje, da bo širitev z novimi državami članicami čimprej prispevala k bolj poglobljenim in tvornim odnosom med EU in Ukrajino. V tem smislu je poudaril podporo slovenski pobudi za ustanovitev Foruma slovanskih kultur v Ljubljani, ki bi lahko na poseben način deloval kot most med evropskim vzhodom in zahodom. Premier Janukovič se je med srečanjem tudi dotaknil načrtov za reformo ukrajinskega gospodarstva ter predstavil odnose Ukrajine s svojimi sosedi.

Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru izpostavil pomembno vlogo, ki jo bo imela Ukrajina v Evropi, tako zaradi njene zemljepisne lege, kot tudi zaradi njenega dobro izobraženega prebivalstva in naravnih bogastev. Ob tem je izrazil zadovoljstvo nad vse bolj tesnimi odnosi med državama, ki se kažejo tudi v povečani blagovni menjavi. Menil je, da obstaja še veliko neizkoriščenih možnosti za poglobitev tega sodelovanja, k čemur bi lahko pomembno prispevalo načrtovano odprtje slovenskega veleposlaništva v Kijevu. V pogovoru je predsednik dr. Drnovšek zagotovil, da si bo Slovenija kot slovanska država znotraj EU prizadevala za čim boljše odnose z Ukrajino, ki jo tudi sicer v dogledni prihodnosti vidimo kot eno od držav članic.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani