arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje z Mironovom

Ljubljana, 07/28/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Sveta federacije Federalnega zbora Ruske federacije Sergeja Mironova.

Predsednik republike dr. Drnovšek je poudaril, da je spominska kapelica na Vršiču postala simbol želje obeh držav in narodov po zbližanju, hkrati pa tudi simbol univerzalne želje po miru in razumevanju med narodi. Izrazil je zadovoljstvo, ker se odnosi med Slovenijo in Rusijo hitro razvijajo. Pri tem je spomnil, da sta na prvem srečanju pred petimi leti s predsednikom Ruske Federacije Putinom začrtala cilj podvojiti blagovno menjavo med državama, ki je tedaj znašala pol milijona ameriških dolarjev. Ta cilj je danes že dosežen in je povsem realno zastaviti nov cilj, ponovno podvojitev te menjave.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Drnovšek je v pogovoru z gostom izrazil prepričanje, da mora evropska integracija zajeti prav vse evropske države, tudi Rusijo.

V zvezi s prednostmi, ki jih bo Slovenija upoštevala v času predsedovanja EU, sta oba sogovornika omenila zaščito narodnostnih in drugih manjšin. Dr. Drnovšek se je strinjal z oceno predsednika Mironova, da pravica do zaščite v skladu z evropskimi konvencijami velja tudi za pripadnike ruskih manjšin v državah bivše Sovjetske zveze.

Dr. Drnovšek in Mironov sta v pogovoru podčrtala tudi pomen sodelovanja na področju kulture in v tem okviru možnosti, ki jih predstavlja forum slovanskih kultur s sedežem v Ljubljani.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani