arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na ogledu Kapucinskega samopstana v Škofji Loki (Škofja Loka, 17.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Dr. Drnovšek na konferenci Boao Forum For Asia 2006 – srečanje z upravnikom Hong Konga

Boao, LR Kitajska, 04/21/2006  |  sporočilo za javnost


Dr. Janez Drnovšek, predsednik Republike Slovenije, se bo jutri na Kitajskem udeležil pete letne konference Boao Forum For Asia 2006 (BFA). Osrednja tema konference bo "Nove priložnosti za Azijo: Usmerjanje razvoja v naslednjo fazo".

Klikni za povečavoDan pred uradnim odprtjem konference se je predsednik republike srečal z upravnikom Hong Konga Donaldom Tsangom Yamkuenom. Dr. Drnovšek je povedal, da Slovenija z zanimanjem spremlja razvoj Hong Konga še posebej po letu 1997, ko je bil vrnjen h Kitajski. Ravno tako je izpostavil, da je Slovenija članica Evropske Unije, in da zato tudi obstajajo večje priložnosti, možnosti za poslovno sodelovanje s Hong Kongom.

Klikni za povečavoDonald Tsang Yamkuen je predstavil gospodarske in politične razmere v Hong Kongu. Izpostavil je, da je Hong Kong največji investitor na Kitajskem, še posebej v Pekingu, Šanghaju in Tianjinu. 90 odstotkov gospodarstva predstavljajo storitve, 5 odstotkov pa proizvodnja. Proizvodne dejavnosti zaradi nižanja stroškov selijo v sosednje kitajske province, v kar je vključenih okoli 11 milijonov ljudi. Donald Tsang Yamkue je izrazil zanimanje za investicije v Sloveniji, ravno tako pa tudi za sodelovanje s slovenskimi podjetji. Dr. Drnovšek je zaključil, da je pomembno, da je Hong Kong ponudil možnosti za srednja in mala podjetja iz Slovenije, hkrati pa je izpostavil tudi koprsko pristanišče kot možnost za izhodišče v Srednjo Evropo.

Klikni za povečavoUpravnik Donald Tsang Yamkuen je povabil slovensko gospodarsko - vladno delegacijo, da obišče Hong Kong, hkrati pa je izrazil mnenje, da bi predstavniki hongkonškega gospodarstva zaradi centralne lege Slovenije v Evropi ravno tako prišli v Slovenijo.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani