arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S starima avtomobiloma (Piran, 24.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pismo ministru za šolstvo in šport glede razlage prehodnih določb Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja

Ljubljana, 07/12/2006  |  sporočilo za javnost


Učiteljica geografije in zgodovine je na predsednika republike dr. Janeza Drnovška naslovila pismo, v katerem pojasnjuje, da je v smislu nadgradnje višješolske izobrazbe in s pisnim soglasjem ministrstva za šolstvo in šport o ustreznosti diplome izrednega študija univerzitetnega študijskega programa iz leta 2002 v letu 2005 diplomirala z odlično oceno na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju Univerze v Mariboru. Ker je Ministrstvo za šolstvo in šport med tem spremenilo stališče oz. interpretacijo "ustreznosti diplome izrednega študija", je bil učiteljici zavrnjen pristop k opravljanju strokovnega izpita. Na ponovnem razpisu za njeno delovno mesto v letu 2006, kljub temu, da je diplomirala na izrednem univerzitetnem študijskem programu, ki ga je leta 2002 odobrilo Ministrstvo za šolstvo in šport, učiteljica ne more kandidirati in bo ostala brez zaposlitve.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes na ministra za šolstvo in šport dr. Milana Zvera naslovil pismo glede razlage prehodnih določb Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI). V pismu je predsednik republike izrazil pričakovanje, da bodo resorno ministrstvo in pristojne službe - v tem in podobnih primerih - spoštovale razlage Ministrstva za šolstvo in šport iz leta 2002. Ministrstvo namreč povezuje določila 94. člena ZOFVI z določili 146. člena ZOFVI in razlaga, da imajo strokovni delavci, ki izpolnjujejo pogoje za nadaljevanje vzgojno-izobraževalnega dela v skladu s 146. členom ZOFVI in so višješolsko izobrazbo nadgradili s katerokoli univerzitetno izobrazbo, ustrezno visokošolsko izobrazbo. To torej pomeni, da lahko opravljajo vzgojno-izobraževalno delo tudi po uveljavitvi ZOFVI.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani