arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S starima avtomobiloma (Piran, 24.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike o oceni Slovenije danes

Ljubljana, 10/26/2006  |  izjava


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes po obisku vrhniške osnovne šole, ko je v njihovem arboretumu posadil 33. drevo, odgovoril tudi na novinarsko vprašanje o oceni položaja Slovenije (nelektorirano):

Gospod predsednik, 15 let mineva od odhoda zadnjega vojaka nekdanje jugoslovanske armade iz Slovenije. Kako ocenjujete položaj Slovenije danes, po tej prehojeni poti, glede na potenciale, kje bi lahko bila, kje po vašem mnenju je?

dr. Janez Drnovšek: "V danih okoliščinah smo v teh petnajstih letih napravili, skoraj bi lahko rekel, maksimum. Pred petnajstimi leti, ker sem bil takrat sam med akterji takratnih dogajanj vem, da naša pričakovanja niso bila takšna oz. da so bila precej bolj skromna, da smo takrat upali, da bomo sploh znali preživeti kot samostojna država v tako težkih okoliščinah, in to nam je uspelo. Postali smo dokaj ugledna članica Evropske unije. Tako, da smo s tega vidika lahko zadovoljni. Seveda je pa to sedaj obdobje, ki je za nami, ki predstavlja neko osnovo in mislim, da se sedaj ne bi smeli več veliko ukvarjati z njimi in s to preteklostjo, ampak iti naprej, ker moramo graditi nekaj več. Nikoli ne smemo biti zadovoljni in tudi v naši državi in v naši družbi je seveda še marsikaj za narediti, da bo bolj pravična, da se bomo hitreje razvijali, da bomo bolj razvili podjetnost, inovativnost, da bo manj birokratskih ovir, manj ukvarjanja s samim sabo."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani