arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Lepote Slovenije so velika prednost in velika sreča

Brdo pri Kranju, 04/26/2006  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes v gradu na Brdu pri Kranju sprejel predstavnike nagrajenih krajev za leto 2005 v projektu "Moja dežela - lepa in gostoljubna". Projekt po besedah dr. Marjana Rožiča, predsednika Turistične zveze Slovenije, prispeva predvsem k temu, da vpliva na zavest ljudi, kako pomembno je skrbeti za urejeno okolje in na tak način prispevati h kakovosti življenja v slovenskih mestih.

Dr. Janez Drnovšek je iskreno čestital turističnim delavcem, ki se trudijo za to, da bi bila Slovenija čimbolj privlačna in zanimiva, da bi s tem ustvarjali čimveč dejavnosti in dohodka. Ravno tako je čestital županom in drugim odgovornim v slovenskih mestih, ki skrbijo za urejenost teh mest, za njihovo zanimivost in dobro počutje ljudi. "Korist od tega nimajo samo turisti. Še večjo koristi imamo pravzaprav vsi tisti, ki stalno prebivamo v naših mestih in krajih in se seveda veliko bolje počutimo tam, kjer so mesta in kraji urejeni in zanimivi," je dejal dr. Drnovšek. Ob tem je poudaril, da je kakovost življenja, ki si jo ustvarjamo na tak način, izjemno pomembna - še več - da je ena izmed najpomembnejših stvari, ki si jih lahko sami uredimo. "Slovenija je lepa že sama po sebi. Zato veliko naredimo že s tem, če preprečimo, da bi jo s svojo dejavnostjo onesnažili in izničili njene naravne prednosti in lepote," je v svojem nagovoru poudaril dr. Drnovšek in nadaljeval, da se moramo tega zavedati v vsakdanjem življenju, saj so "lepote Slovenije resnično velika prednost in velika sreča, ki jo imamo. Zato moramo Slovenijo seveda negovati in skrbeti, da bo v prihodnosti še lepša."

Dr. Marjan Rožič se je dr. Janezu Drnovšku iskreno zahvalil za sprejem in izrazil, da je to posebna vzpodbuda vsem tistim, ki so odgovorni in si prizadevajo za urejanje okolja.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani