arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Obisk Osnovne šole Vrhovci, kjer so v okviru humanitarne akcije Svet za Darfur začeli zbirati sredstva za pomoči potrebne otroke v Darfurju (14.02.2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Srečanje dr. Drnovška z generalom Henaultom

Ljubljana, 03/30/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik dr. Janez Drnovšek se je danes srečal s predsednikom vojaškega odbora Nata generalom Raymondom R. Henaultom na Brdu. General Henault je po obisku pri vodstvu Slovenske vojske, njenih enotah in različnih objektih povedal, da se je prepričal o njenem izrednem procesu posodabljanja in preoblikovanja v smeri zavezništva. Posebej je poudaril, da Slovenska vojska krepi tiste komponente, ki ji omogočajo sodelovanje z drugimi državami znotraj zveze Nato pri njenih mednarodnih aktivnostih. Ocenil je, da so pripadniki Slovenske vojske odlično kvalificirani in usposobljeni, o čemer se je prepričal pri številnih obiskih mirovnih misij zveze Nato v različnih delih sveta. Med drugim je Nato že v Sudanu, kjer nudi logistično oporo mirovnim silam Afriške unije. General Henault pričakuje, da bo Nato prevzel dodatne obveznosti, ko bo prišlo do prenosa mandata z mirovnih sil Afriške unije na sile pod zastavo OZN v Darfurju. Poudaril je, da je zveza Nato v celoti še vedno v procesu prilagajanja novim nalogam.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je izrazil zadovoljstvo nad takim razvojem zveze Nato in posebej še nad dejstvom, da Nato ni več zgolj vojaška organizacija, ampak prevzema tudi mirovne in humanitarne naloge. Slovenska javnost tudi zaradi tega podpira članstvo Slovenije v Natu in aktivno sodelovanje Slovenske vojske v različnih projektih Nata, je še povedal dr. Drnovšek.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani