arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S predsednikom Vlade RS Janezom Janšo na pogovorih o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike (Ljubljana, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predaja poverilnega pisma danske veleposlanice

Ljubljana, 09/29/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes prejel poverilno pismo veleposlanice Kraljevine Danske Anite Hugau.

Veleposlanica Huagu je v pogovoru s predsednikom republike dr. Drnovškom povedala, da si bo prizadevala za izboljšanje že zelo dobrih odnosov med državama, tako bilateralno kot multilateralno. Predsednik republike dr. Drnovšek se je strinjal in dejal, da je imela Slovenija vedno zelo dobre odnose z Dansko ter visoko stopnjo skupnega razumevanja pri pomembnih mednarodnih vprašanjih.

Gleda na večkratne izkušnje Danske pri predsedovanju EU veleposlanica Hugau ocenjuje, da je to zelo zahtevna naloga, posebno za manjše države. V pogovoru s predsednikom republike je tako ponudila pripravljenost pomagati Sloveniji pri predsedovanju EU v letu 2008. Predsednik republike dr. Janez Drnovšek se je zahvalil za ponujeno pomoč in izrazil prepričanje, da bomo pomoč potrebovali.

Ker je danska veleposlanica pred prihodom v Slovenijo kot veleposlanica več let službovala v Latinski Ameriki, je omenila odmevni obisk predsednika republike dr. Drnovška v Boliviji in izrazila upanje, da bo prišlo do izboljšanja socialne in politične situacije v regiji, ki si zasluži večjo pozornost in pomoč mednarodne skupnosti. Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je glede problemov nerazvitosti v Latinski Ameriki in drugod po svetu opozoril na posledice kolonizacij ter neokolonizacij in dodal, da je tudi zato del svojih aktivnosti posvetil vprašanjem Afrike, še posebej Darfurja.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani