arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S starima avtomobiloma (Piran, 24.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Pojasnilo na navedbe v komentarju Vlada Miheljaka z naslovom Fahrenheit 9/11

Ljubljana, 06/01/2004  |  pojasnilo in popravek


Kolumnist Vlado Miheljak je v komentarju Fahrenheit 9/11, ki je bil v Dnevniku objavljen 26. maja 2004, prostodušno zapisal naslednji stavek: "Predsednika države in predsednika vlade smo zasačili pri laži, pa nismo vztrajali pri razjasnitvi in vsaj pri naknadnem izstopu iz družbe tistih, ki jih Amerika prepriča, še preden izreče laž." Kolumnist ne omenja, pri kateri laži ali celo zavestni goljufiji je množica, katere stališče predstavlja in pojasnjuje v kolumni, zasačila predsednika republike.

Predsednik republike je tako domači, kot tuji javnosti svoja stališča in pomisleke, tako v zvezi z Vilensko izjavo, kot v zvezi z Irakom jasno predstavil. Do reševanja tega vprašanja se je opredelil tudi v svojem nastopu v Generalni skupščini Združenih narodov. Vse izjave in govori predsednika republike so objavljeni na spletnih straneh (www.up-rs.si).

Naj znova poudarimo, da je predsednik republike ves čas poudarjal slovensko stališče, da je treba rešitev glede Iraka iskati v okviru Varnostnega sveta Združenih narodov. Tudi glede Vilenske izjave je predsednik republike večkrat poudaril, da ni potrebe, da bi se Slovenija opredeljevala v okviru omenjene skupine in sprejemala skupna stališča. Slovenija lahko svoja stališča izraža samostojno, je v svojih izjavah takrat opozarjal predsednik dr. Drnovšek.

Odnosi z javnostmi
Urad predsednika republike
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani