arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z veslaško reprezentanco Slovenije (Ljubljana, 06.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Seznanitev s poročilom o stanju pripravljenosti Slovenske vojske

Ljubljana, 05/10/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsedniku republike in vrhovnemu poveljniku obrambnih sil dr. Janezu Drnovšku sta danes minister za obrambo Karl Erjavec in načelnik Generalštaba Slovenske vojske general podpolkovnik Albin Gutman predstavila letno poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske na dan 16. februarja 2007.

Minister Erjavec je v uvodu zagotovil, da je bilo od 39 ocenjevanih enot 10 enot ocenjenih z odliko, 26 z oceno dobro in 3 z oceno zadostno. Negativno ni bila ocenjena nobena enota, kar je velik napredek v primerjavi s stanjem v letu poprej. Opozoril je, da bi se ocene v prihodnosti lahko poslabšale zaradi delovnih pogojev zaposlenih v Slovenski vojski. Glede na načrte je trenutno potrebnih 300 kandidatov za opravljanje vojaškega poklica. Predsednika Republike Slovenije dr. Drnovška je minister Erjavec seznanil tudi z načrtovanimi kratkoročnimi in dolgoročnimi ukrepi, katerih cilj je zaustavitev negativnih trendov zaposlovanja v Slovenski vojski.

Načelnik Generalštaba Slovenske vojske Gutman je predsedniku Republike Slovenije dr. Drnovšku podrobneje predstavil in razčlenil način ocenjevanja enot, ki je podlaga za pripravo poročila in za oceno vključenosti Slovenske vojske v sistem NATA. Izpostavil je visoke ocene, ki jih dosega Slovenska vojska na Kosovem od predstavnikov NATA in dejstvo, da se je v času prisotnosti naše enote zmanjšalo število incidentov na tem območju. Predsednika republike dr. Drnovška je seznanil tudi z nevojaškimi aktivnostmi slovenskih vojakov, katerih namen je krepitev sodelovanja in medsebojnega zaupanja s civilnim prebivalstvom Kosova

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je ob zaključku izrazil zadovoljstvo zaradi doseženega napredka pri razvoju Slovenske vojske. Ker kontinuirano spremlja stanje, ga dobre ocene v poročilu niso presenetile. Izrazil je pričakovanje, da bosta tako ministrstvo kot tudi Vlada Republike Slovenije storili vse, da se položaj pripadnikov vojske izboljša in da poklic vojaka v prihodnje postane bolj atraktiven. Poudaril je tudi, da mora biti cilj razvoja Slovenske vojske majhna, vendar dobro opremljena in usposobljena vojska.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani