arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Janez Drnovšek sprejel generalnega direktorja Organizacije Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) Carlosa A. Magarińosa

Ljubljana, 03/31/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel generalnega direktorja Organizacije Združenih narodov za industrijski razvoj (UNIDO) Carlosa A. Magarińosa, ki ga je seznanil z načrti za vsebinske reforme te organizacije in zamislimi o poglobitvi sodelovanja s Slovenijo. Po besedah generalnega direktorja UNIDA je bistvo modernizacije programa, za katerega se zavzema povezava naporov za krepitev miru, varnosti in stabilnosti v svetu z učinkovitim spodbujanjem gospodarskega razvoja v tistih delih sveta, kjer je največ problemov. Pri tem se želijo opreti na izkušnje držav z uspešno tranzicijo, med katerimi je Slovenija lahko dober zgled.

Klikni za povečavoPredsednik Drnovšek je gosta seznanil z dejavnostjo in stališči Slovenije do držav JV Evrope in njihove evropske perspektive, pri čemer je podčrtal, da je tudi v teh državah bistveno doseči harmonijo med politično stabilizacijo in uveljavljanjem demokratičnih vrednot ter pospešenim gospodarskim razvojem.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani