arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem Najvišje Mojstrice Ching Hai

Ljubljana, 05/31/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel Najvišjo Mojstrico Ching Hai, ki mu je izročila "Bleščečo nagrado za svetovno vodenje". Nagrado mu je podelila kot priznanje za izrazito prizadevanje in razsvetljeno vodenje pri ustvarjanju svetle prihodnosti za svet in vse človeštvo, s hvaležnim spoštovanjem za zgledno prijaznost.

Najvišja Mojstrica Ching Hai je v imenu mednarodnega istoimenskega združenja predsedniku republike dr. Janezu Drnovšku v obrazložitvi nagrade zapisala:

Klikni za povečavo"Vaše spodbujanje vegetarijanstva, pravic živali in humanitarnih pravic daje plemenit zgled vladam povsod po svetu. S svojo modrostjo silite druge politične voditelje v bolj sočutno obravnavanje svetovnih problemov in v razmišljanje, ki presega gospodarske interese njihovih držav. S svojim obiskom generalnega sekretarja ZN Kofija Anana in drugih svetovnih voditeljev ste namreč dali vsesvetovno pobudo za zmanjšanje trpljenja beguncev iz sudanske pokrajine Darfur.

Ker delite svoje poglede z drugimi in spodbujate sočutje svetovnih voditeljev, ker se zavzemate za plemenite ideje vegetarijanstva, za dobro živali in človekove pravice, ker ste spoštljiv zgled za vse narode, vam s to nagrado, dr. Janez Drnovšek, predsednik Republike Slovenije, dajemo svoje priznanje za vaše velike vrline in dejanja."

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je ob zaključku srečanja Najvišji Mojstrici zahvalil za podeljeno priznanje in za obisk v Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani