arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S starima avtomobiloma (Piran, 24.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na zaključku mednarodne vojaške vaje poveljstva in enot Večnacionalnih sil kopenske vojske "Zvita podlasica 2005"

Poček pri Postojni, 05/24/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek si je danes na Počku pri Postojni ogledal zaključek mednarodne vojaške vaje poveljstva in enot Večnacionalnih sil kopenske vojske "Zvita podlasica 2005". Poveljnik vaje mednarodne enote in poveljnik sil slovenske vojske sta predsednika seznanila z namenom, cilji in potekom vaje. Predsednik dr. Drnovšek si je ogledal taktično vajo z vojnim streljanjem, kjer je bila prikazana letalska ognjena in transportna podpora, delovanje različnih kopenskih enot vseh treh vojska ter bojna streljanja minometnih, motoriziranih in pehotnih enot.

Klikni za povečavoPo zaključenem ogledu je predsednik dr. Drnovšek v izjavi za javnost povedal (nelektoriran zapis):
"Zelo zanimiva vaja. Mislim, da jo lahko označimo tudi kot zelo koristno, praktično koristno, ker gre za manevre, ki so možni v vsakdanjosti, v vseh operacijah, v katerih sodeluje slovenska vojska, v Afganistanu, na Kosovu ali v Bosni in Hercegovini. Tisto, kar se mi zdi pomembno, je, da se vojaki treh držav, vojaki, častniki in podčastniki, med seboj tudi spoznajo, da vzpostavijo neko zaupanje in se navadijo sodelovati med seboj. Če pogledamo zgodovinsko, je res enkratno in zelo razveseljujoče, da danes gledamo takšne manevre, sodelovanje med državami, ki so bile v preteklosti v spopadih, sedaj pa skupaj sodelujejo zato, da bomo zagotavljali mir v svetu in tudi sami sebi.

Klikni za povečavoZa Slovenijo je takšno sodelovanje, pravzaprav vsako mednarodno sodelovanje, še toliko bolj pomembno. Na ta način si najbolje zagotavljamo svojo varnost. Če države med seboj sodelujejo, potem smo varni. Če ne bi več sodelovale, potem bi lahko bila situacija spet takšna, kot je bila v zgodovini."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani