arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek je sprejel evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna

Ljubljana, 02/10/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel evropskega komisarja za širitev Ollija Rehna.

Sogovornika sta se pogovarjala o perspektivi širitve Evropske unije in razmerah v Jugovzhodni Evropi. Evropskega komisarja za širitev je zanimala predsednikova ocena položaja na Kosovu, v Srbiji in Črni gori ter v Makedoniji. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da bo moralo priti do določitve statusa Kosova v čim krajšem možnem času. Glede Črne gore je menil, da bo do referenduma o neodvisnosti prišlo v vsakem primeru, da pa bi bilo vsekakor bolje, če bi vladna stran in opozicija dosegli sporazum glede njegove izvedbe. Glede Makedonije sta se sogovornika strinjala, da je pridobitev statusa kandidatke za EU pomemben signal za celo regijo.

Klikni za povečavoPredsednika dr. Drnovška je zanimalo stanje priprav Romunije in Bolgarije na članstvo v EU. Komisar Rehn je povedal, da si obe državi močno prizadevata za članstvo v EU, da so v teku pomembne reforme ter da bo končno poročilo o njuni pripravljenosti za članstvo pripravljeno maja. Predsednik dr. Drnovšek je dejal, da njegovi vtisi z nedavnega obiska v Romuniji potrjujejo visoko stopnjo osredotočenosti družbe na ta cilj ter dejal, da je za Evropo izjemnega pomena, da ne prevlada širitvena utrujenost, ampak da se prizadevanja držav končajo s članstvom v EU. Komisar Rehn je predlagal, da s predsednikom nadaljujeta dialog o odprtih vprašanjih. Predsednik dr. Drnovšek je komisarju Rehnu zaželel veliko uspehov in moči pri izvajanju nalog evropskega komisarja za širitev.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani