arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret (Zaplana, 11. februar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Nagovor predsednika dr. Drnovška ob slovesnem odprtju nove Knjižice Domžale

Domžale, 10/07/2005  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je pozno popoldne udeležil slovesnega odprtja nove Knjižnice Domžale. Ob tej priložnosti je tudi nagovoril udeležence prireditve (nelektoriran zapis):

"To je pomemben dan za Domžale in vesel sem, da sem danes med vami. Domžale so bile vedno zanimiv in uspešen kraj. Vendar ni dovolj imeti samo uspešna podjetja, obrtnike, lepe trgovine, treba je imeti tudi knjižnico. In Domžalčani ste s svojo stoletno tradicijo, ki jo danes zaokrožujete z odprtjem nove knjižnice, pokazali, da cenite kulturo, da veste, da je pomembna in da mora imeti svoje mesto v našem življenju.

Klikni za povečavoKnjiga je pomembna. V današnjem času, ko vsi tako hitimo, ko se hitre tehnologije vedno bolj razvijajo in nas potegnejo s sabo, tako da včasih hitimo že kar sami za sabo. V današnjem času je še toliko bolj pomembno, da se znamo ustaviti, vzeti v roke dobro knjigo, jo prebrati, razmisliti, vzpostaviti distanco do tega vsakodnevnega vrveža, vsakodnevne tekme in svet bo izgledal drugače.

Klikni za povečavoBolj bomo mirni, bolj bomo znali presojati, kaj je prav in kaj ne. In bolj bomo srečni. Zato je vaša današnja pridobitev pomembna. Prav je, da združuje klasično knjigo z modernimi tehnologijami. Naj bo prihodnost v znamenju obeh! Ne morejo biti samo hitre tehnologije, ostati nam mora tudi stara dobra knjiga in ostati nam mora dovolj časa, da jo bomo znali v miru prebrati.

Klikni za povečavoOb današnjem dnevu vam želim veliko dobrih knjig, veliko mirnih ur v tej knjižnici in tudi drugod. Domžalam in sosednjim občinam, ki boste imele koristi od te knjižnice, želim uspehov tudi na vseh drugih področjih. Posebej pa pozdravljam vse mlade, ki ste se danes zbrali tukaj. Veliko vas je in ta knjižnica bo v prihodnosti služila predvsem vam. Na veliko dobrih knjig in na čim bolj uspešne, lepe in kulturne Domžale!"
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani