arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Ljubljana, park Mostec, junij 2006 - srečanje dr. Janeza Drnovška z otroki ob zaključni prireditvi Unicefove akcije Helpmanija (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel reprezentanco gluhih športnikov

Ljubljana, 01/26/2005  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel reprezentanco gluhih športnikov, ki je nastopila na 20. olimpijskih igrah gluhih (Deaflimpycs 2005) v Melbournu v Avstraliji. Športniki so nastopili v atletiki, plavanju, kolesarstvu, nogometu, košarki, bowlingu, streljanju in odbojki na mivki. Predsednik dr. Drnovšek je zbrane športnike nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):

Klikni za povečavo "V veliko zadovoljstvo mi je, da vas lahko sprejmem po vrnitvi iz vaših olimpijskih iger v Avstraliji in vam ob tej priložnosti lahko čestitam za vaš rezultat, zlasti košarkarjem, ki ste osvojili srebrno kolajno v močni konkurenci. Seveda pa tudi vsem drugim, saj vemo, da je že tekmovanje na takšnem nivoju velik dosežek za vsakega posameznika in da je pomembno tam sodelovati. Posebej se mi zdi pomembno, da se tudi gluhi udeležujete v vse dimenzije življenja, tudi športa, in da pokažete, da zmorete to povsem enakovredno kot drugi. Upam, da bo ta vaša uspešna športna tradicija tudi v prihodnje tako lepa in da se boste tudi v prihodnje tako vneto trudili, sodelovali in seveda tudi zmagovali v svojih športih. Želim vam veliko uspeha v športu, pa tudi v vašem zasebnem življenju. Upam, da bo tudi to čim bolj polno in da bo tudi naša država znala napraviti vse tisto, kar je potrebno, da se boste v njej počutili lepo in enakovredno."

Klikni za povečavo Ob koncu se je predsedniku dr. Drnovšku v imenu vodstva in košarkarske reprezentance zahvalil predsednik Športne zveze gluhih Slovenije Janez Slatinšek in mu v spomin na srečanje podaril košarkaško žogo s podpisi vseh igralcev.

Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani