arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel švedsko ministrico za zunanje zadeve

Ljubljana, 10/13/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel švedsko ministrico za zunanje zadeve Lailo Freivalds. Sogovornika sta v pogovoru največ pozornosti namenila evropskim temam.

Švedska ministrica je poudarila, da bo morala Evropska unija pri svojih projektih čim bolj vključevati svoje državljane, saj se je prav z neuspešnimi referendumi o evropski ustavni pogodbi pokazalo, da ljudje želijo vedeti več in tudi sodelovati pri evropskih projektih. Predsednik dr. Drnovšek je pri tem povedal, da se je ponudila priložnost za poglobljen razmislek o prihodnjem razvoju Evropske unije. Švedska ministrica je težave, s katerimi se trenutno sooča Evropska unija, ocenila kot del razvojnega procesa in pri tem izpostavila pomen sodelovanja evropskih držav. Sogovornika sta se v pogovoru pozornost namenila tudi sprejemanju naslednje finančne perspektive in potrebi po reformi skupne kmetijske politike v smeri zniževanja izvoznih subvencij. Švedska ministrica je tudi pozdravila članstvo Slovenije v Evropski uniji in izrazila zadovoljstvo, da bosta državi sodelovali pri skupnih projektih v prihodnosti.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek in ministrica Freivaldsova sta se pogovarjala tudi o globalnih temah, še posebej o prizadevanjih za povečanje mednarodne razvojne pomoči in odgovornosti razvitih držav za odpravo neskladij v svetu. Predsednik je ob tem izrazil priznanje Švedski kot eni od držav, ki namenja najvišji delež razvojne pomoči v svetu in izrazil pričakovanje, da bo tudi Slovenija postopoma sledila njenemu zgledu in izkušnjam v zvezi z dajanjem razvojne pomoči.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani