arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Jahalni center Starošinci (Starošinci, 07.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Beseda moči in moč besede

Ljubljana, 05/22/2003  |  pojasnilo in popravek


Komentator Dela Igor Bratož v današnjem Delu (22.05. 2003, stran 5) z naslovom "Beseda moči in moč besede" piše o 36. mednarodnem srečanju PEN. Novinar med drugim navaja: "Letos se je trdovratno nesprejemljiv in v vseh pogledih okosteneli ceremonial vsakoletnega mednarodnega srečanja, tokrat šestintridesetega po vrsti ("novost" je morda le ta, da bo gostiteljica tradicionalnega sprejema za udeležence, ki ga je vsa leta prirejal prejšnji predsednik države in s tem pokazal, kaj si tukajšnja najvišja oblast misli o srečanju, ministrica za kulturo, zdajšnji predsednik se pisateljev očitno še naprej izogiba, kar se da,)...".

Pojasniti moramo, da je bila želja predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška, da se sreča z uglednimi pisatelji, ki se udeležujejo mednarodnega srečanja PEN, vendar je termin srečanja sovpadal s potekom 10. tradicionalnega srečanja predsednikov srednjeevropskih držav v Salzburgu, ki se ga predsednik dr. Drnovšek udeležuje.

Predsednik republike je predstavnike mednarodnega PEN nameraval sprejeti pred odhodom v Salzburg, žal pa je načrtovani sprejem odpadel zaradi pomembnih razprav in priprav, ki so jih najpomembnejši funkcionarji Mednarodnega PEN želeli opraviti pred sprejemanjem mirovnih resolucij na seji Mednarodnega komiteja za mir.

Odnosi z javnostmi
Urad predsednika republike
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani