arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z madžarskim predsednikom dr. Solyomom (Zagreb, 14.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel predstavnike Slovenske vojske, policije in civilne zaščite

Ljubljana, 12/20/2005  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavo

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes priredil novoletni sprejem za predstavnike Slovenske vojske, policije in civilne zaščite. Predsednik dr. Drnovšek jih je ob tej priložnosti nagovoril z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):




Klikni za povečavoSpoštovani pripadniki slovenske vojske, slovenske policije, civilne zaščite, vsi, ki ste tudi v letu 2005 delovali v službi naše države, naše domovine in zagotavljali varnost, mirno življenje in perspektivo za prihodnost. Vsem vam se ob tej priložnosti zahvaljujem za vaš prispevek v tem letu in vam hkrati izrekam najboljše želje za prihodnje leto. Da bi v prihodnjem letu nadaljevali vsaj tako ali še bolj zavzeto, kot ste do sedaj. Da bi vsem slovenskim državljanom, državljankam zagotavljali občutek varnosti, občutek mirnega življenja, neogroženosti. Da bi naše državljanke in državljani vedeli, da so vedno z njimi naši vojaki, častniki, podčastniki, naši policisti, da imamo dobro organizirano službo civilne zaščite, da nas tudi naravne nesreče ne smejo in ne morejo presenetiti, nas ne smejo doleteti nepripravljene. Vse to so temelji vsake države, vsake družbe.

Klikni za povečavoV današnjem še vedno nevarnem svetu, polnem konfliktov, napetosti in nevarnosti si brez teh temeljev države še ne znamo predstavljati mirnega življenja in sobivanja. Sobivanja tudi z drugimi državami, ker tudi z drugimi državami, ki imajo podobne vrednote in cilje, kot jih imamo sami, si delimo odgovornost za varnost in mir v svetu. Z njimi sodelujemo, si izmenjujemo izkušnje, sodelujemo v mednarodnih mirovnih operacijah, sodelujemo pri zagotavljanju policijskega varstva. Sodelujemo tudi takrat, kadar pride do velikih naravnih nesreč in takrat pomagamo drug drugemu s tistimi službami, ljudmi, ki so usposobljeni, ki jih imamo, ki imajo izkušnje, s tistimi sredstvi, ki jih imamo. To nam vsem daje občutek večje varnosti v tem še vedno negotovem svetu.

Klikni za povečavoVsem želim, da bi v letu 2006 bilo čim manj takšnih izzivov, da bi bilo čim manj potrebe po dokazovanju vaše sposobnosti v praksi. Po drugi strani pa seveda želim, če bi le prišlo do takšnih dogodkov, ki bi ogrožali našo varnost na takšen ali drugačen način, da bi vaše institucije, vaši sodelavci znali odgovoriti na najboljši možni način. Verjamem, da je temu tako in zaupam v vašo pripravljenost. V letu 2006 še enkrat z najboljšimi željami za vaše osebno življenje in pa za čim bolj uspešno delo v službi domovine.
Hvala.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani