arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z avstrijskim predsednikom dr. Fischerjem (Zagreb, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Proces vzpostavljanja poklicne vojske se uspešno razvija

Ljubljana, 04/13/2004  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavoPredsedniku republike in vrhovnemu poveljniku obrambnih sil, dr. Janezu Drnovšku, sta dopoldne minister za obrambo dr. Anton Grizold in načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor Ladislav Lipič, predstavila poročilo o pripravljenosti Slovenske vojske za delovanje. Po predstavitvi je predsednik dr. Drnovšek v izjavi za javnost povedal (nelektoriran zapis):


Klikni za povečavo"Slovenska vojska se je v preteklem letu znašla pred številnimi izzivi, nadaljevati je morala z obsežnim programom reform, programom profesionalizacije in z zaključevanjem postopkov za vključitev v zvezo NATO. V poročilu o pripravljenosti Slovenske vojske in dogajanja v zadnjem letu smo ugotovili, da je v Slovenski vojski prihajalo do številnih aktivnosti in številnih premikov. Mislim, da je bila naša obravnava realno kritična, z namenom, da se izpostavi pozitivne premike, do katerih je vsekakor prišlo.

Klikni za povečavoPri obravnavi pa smo tudi realistični za naprej, da procese izpeljemo do konca. Naš skupni cilj je, da pridemo do Slovenske vojske, ki bo sorazmerno maloštevilna, vendar kvalitetna in maksimalno usposobljena in bo vsaj na nivoju standardov zveze NATO. Da bo to vojska, ki bo pripravljena, ne samo za neposredno obrambo države, ampak tudi za sodelovanje v zahtevnih mednarodnih misijah. In pripravljena za sodelovanje z zavezništvom v skladu s pogodbo o NATU in v skladu s slovenskimi nacionalnimi interesi. Mislim, da smo ugotovili napredek v zadnjem letu. Slovenska vojska se premika na bolje, proces vzpostavljanja poklicne vojske se uspešno razvija, dosegli smo NATO standarde na številnih področjih in vemo kaj je treba storiti v prihodnje. Upam, da bomo tudi čez leto dni ugotavljali, da se proces postopne izgradnje Slovenske vojske približuje tistim ciljem, ki so zdaj trdno postavljeni. Da bo šlo za izpopolnjevanje sedanje strategije in organizacije in ne bo več toliko spreminjanja in reform, kot jih je bilo v preteklosti."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani