arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Predsednik dr. Janez Drnovšek je v starodavnem mestu Tiwanaku prisostvoval inavguraciji novega Bolivijskega predsednika Eva Moralesa Aime (Tiwanaku, bolivija, 21.01.2006
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Tek Miru

Ljubljana, 04/25/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je sprejel gorskega ultramaratonca Radovana Skubica Hilarija, ki bo 11. maja 2003 iz Vač pričel teči tek miru. Tek bo potekla 18 dni, cilj pa je gora Olimp v Grčiji. Namen teka je sožitje miru med državami in turistična predstavitev Slovenije. Gospod Skubic bo tekel preko Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne gore in Makedonije v Grčijo. V omenjenih državah bo Skubic vsakemu predsedniku države izročil poslanico predsednika dr. Janeza Drnovška. Poslanico je dr. Drnovšek Skubicu izročil danes (pismo v celoti):

Klikni za povečavo Spoštovani predsednik,

dovolite mi, da izkoristim priložnost, da Vas obvestim o projektu slovenskega ultramaratonca Radovana Skubica, ki bo 11. maja 2003 začel tek iz geometričnega središča Republike Slovenije in ga končal 28. maja v Grčiji. Radovan Skubic bo v okviru projekta Geoss-Olimp pretekel dolgo pot do Olimpa v Grčiji, kamor bo ponesel poslanico Slovenije. Pot ga bo iz Republike Slovenije vodila preko Republike Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne gore, Makedonije in Grčije.

Tek Radovana Skubica poleg poslanice miru in prijateljstva vsem evropskim državam simbolizira tudi pripravljenost Republike Slovenije, da kot nova članica Evropske unije in Nata podpre države regije v njihovih prizadevanjih za članstvo v obeh organizacijah in zavezanost Republike Slovenije, da državam prenese svoje izkušnje in znanje s področja evroatlantskega povezovanja.

Prosim Vas, gospod predsednik, da ultramaratoncu Radovanu Skubicu omogočite uspešen potek projekta.

Ob tej priložnosti bi želel izraziti svoje prepričanje, da se bodo prijateljski odnosi med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško še naprej uspešno razvijali v korist državljanov obeh držav in prispevali k utrjevanju miru in stabilnosti v regiji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani