arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Portret (Zaplana, 11. februar 2006)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel luksemburškega premiera

Ljubljana, 01/28/2004  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik Republike Slovenije dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Vlade Velikega Vojdvodstva Luksemburg Jean-Claudea Junckerja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.

V pogovoru sta se sogovornika osredotočila na aktualne razmere v EU, še posebej na odprto vprašanje ustavne pogodbe. Luksemburški premier je ob tem poudaril potrebo po njenem čimprejšnjem sprejemu, hkrati pa opozoril na pomembno vlogo, ki jo bosta morali pri tem odigrati Španija in Poljska. Predsednik dr. Drnovšek se je strinjal, da je položaj zapleten, dodatno pa ga bo oteževala tudi razprava o novi finančni perspektivi, kot tudi volitve za Evropski parlament.
V nadaljevanju pogovora sta se sogovornika dotaknila položaja v Jugovzhodni Evropi. Na željo luksemburškega premiera je predsednik dr. Drnovšek orisal položaj v regiji, ki ga zaznamuje pomanjkanje napredka ter krepitev nacionalističnih sil.

Klikni za povečavoOb koncu srečanja se je luksemburški premier zavzel za sodelovanju manjših držav v okviru EU in poudaril, da mora biti Slovenija ponosna na svojo vlogo v novi Evropi. Predsednik dr. Drnovšek pa je izpostavil pomoč in pozitiven zgled, ki ga je Luksemburg v vseh letih približevanja evropskim integracijam nudil Sloveniji.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani