arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

13. letne državne igre specialne olimpiade v Kopru

Ljubljana, 06/09/2006  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes udeležil otvoritvene slovesnosti 13. letnih iger specialne olimpiade Slovenije v Kopru, kjer so ga pričakali ravnatelj Centra za usposabljanje Elvira Vatovec prof. Korado Lešnik, ustanoviteljica tega javnega zavoda in piranska županja Vojka Štular ter izolski podžupan Branko Simonovič. Na dogodku je predsednik republike dr. Janez Drnovšek kot častni pokrovitelj dogodka tekmovalce in ostale nagovoril (nelektorirano):

"Drage tekmovalke in tekmovalci, dragi gostje, lepo vas pozdravljam ob tej vaši prireditvi 13. igrah specialne olimpiade. To je za vas pomembno srečanje, pomemben dogodek, in zato je pomemben tudi zame.

Klikni za povečavoVesel sem, da se tako dobro držite, da imate voljo, da se ne vdate kar tako. Mislim, da ste lahko za zgled marsikomu, marsikateremu našemu državljanu. Marsikdo bi bil lahko vesel, če bi imel vašo voljo do življenja, vaš odnos do življenja, čeprav živite v težjih okoliščinah in težje dosegate stvari, ki se drugim zdijo same po sebi umevne, normalne, ampak vi jih znate zato boj centi. Zato vam več predstavljajo, zato imate navsezadnje tudi več od njih, od majhnih stvari v življenju, s katerimi se spopadate in ki jih na koncu tudi osvojite.

Klikni za povečavoVerjamem, da je to srečanje, to tekmovanje za vas pomembno. Navsezadnje pridete skupaj, se srečate s prijatelji, znanci, pomerite se v številnih športih. Na to se morate pripravljati kar skozi celo leto, ste aktivni, in zato sem prepričan, da bo to tekmovanje za vas uspešno ne glede na rezultate. Seveda boste veseli, če boste zmagali, ampak zmagovalec bo na koncu prav vsak izmed vas. Vsak, ki je prišel sem, vsak, ki bo odšel od tukaj z dobro voljo, s prijaznim občutkom tega dogodka, tega druženja.

Prepričan sem, da bo v teh dneh, ki so pred vami, vzdušje dobro, da se boste dobro počutili tukaj in želim vam veliko, veliko uspehov. Ne samo športnih, ne samo na tem tekmovanju, ampak tudi sicer. Naprej v vašem vsakodnevnem življenju, v vašem vsakodnevnem prizadevanju. Želim vam, da bi bili čimbolj uspešni, čimbolj zadovoljni, kljub težavam, s katerimi se srečujete. Na koncu, kot sem že dejal, važno je, kako znate živeti v majhnih stvareh in marsikdo, ki tega ne ceni, na koncu živi manj, kot pa živite vi. Še enkrat uspešno in srečno."


Predsednik republike dr. Drnovšek je odgovoril tudi na vprašanja medijev (nelektorirano):

Zakaj ste se odločil za to posebno pokroviteljstvo?

dr. Janez Drnovšek: "Mislim, da je prav tako, da moramo posebno pozornost posvečati ljudem, ki so tako ali drugače hendikepirani, ki imajo težje pogoje za življenje in mislim, da jim že naša pozornost veliko pomeni. Mislim, da že s tem, če smo z njimi, če smo pozorni na njih, da jim dajemo občutek pripadnosti, enakovrednosti."

Ste pričakovali tako buren aplavz?

dr. Janez Drnovšek: "Ja, vesel sem. Ne vem, če sem pričakoval. Vzdušje je bilo res prijazno in toplo, tako da so tudi moji občutki takšni."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani