arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike na otvoritvi 6. Študentske arene

Ljubljana, 10/18/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes udeležil 6. Študentske arene, ki med 18. in 20. oktobrom poteka na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Študentska arena je izobraževalno-sejemska prireditev namenjena mladim, ki imajo v okviru prireditve možnost dodatnega izobraževanja in navezave stika s strokovnjaki in potencialnimi delodajalci.

Predsednik dr. Drnovšek je ob tej priložnosti nagovoril študente (nelektoriran zapis):


Klikni za povečavo"Vesel sem, da sem danes z vami na tej prireditvi, ker se mi zdi zelo imenitna prireditev. Lepo je, da ste začeli iz leta v leto organizirati študentsko areno, kjer se lahko dodatno udejstvujete, dobite in izmenjate informacije, govorite o prihodnjih službah, o tem, kako naprej, potem ko boste končali šolanje, pa tudi že vmes, še preden bo študija konec se lahko marsikaj dogaja. Vesel sem, da ste vložili svojo energijo v to prireditev, pa tudi v številne druge dejavnosti. Slovenska država vas potrebuje. Potrebuje vašo energijo zato, da gremo naprej, da bomo naprej razvijali naše skupno življenje na najboljši možni način.

Klikni za povečavoLetošnja tema prostovoljstvo se mi zdi še prav posebej pomembna. Študentje v številnih zahodnih državah, državah z demokratično tradicijo se zelo veliko vključujejo v številne prostovoljne dejavnosti. Zdi se mi, da je tudi pri nas treba podpreti, vzpodbuditi in še bolj razviti prostovoljstvo. Prepričan sem, da vam bo takšno udejstvovanje zelo koristilo tudi pri vašem osebnem razvoju. Če se boste vključili v dejavnosti, kjer boste lahko pomagali tistim, ki so pomoči potrebni, starejšim ali bolnim ali invalidom, in jim pomagali v stiski, sem prepričan, da bo vaš občutek ob tem, ko jim boste pomagali, lepši kot vsaka nagrada ali plačilo in da vam bo to dragocena izkušnja za nadaljnje življenje. Našo državo želimo graditi tako, da bi poleg državnih institucij imeli čim več takšne prostovoljne državljanske aktivnosti, kjer bi se ljudje prostovoljno vključevali tam, kjer mislijo, da lahko pomagajo drugim. Nikoli ne vemo, kdaj bomo takšne pomoči tudi sami potrebni; je pa to neka kvaliteta, ki je zelo pomembna. Vesel sem, da ste jo vključili v svoj program, v svojo dejavnost in da jo podpirate.

Želim vam veliko uspeha pri vaših prizadevanjih. Veliko uspeha pri dokončanju študija, veliko uspeha pri prostovoljstvu in drugih dejavnostih in pa to, da bi se potem, ko boste končali študij, tudi na najboljši način vključili v delo. Da boste lahko pridobili ustrezno delo, ustrezen posel, ustrezne službe. In seveda, da bomo potem skupaj šli naprej in da nas boste kmalu zamenjali na teh funkcijah, kjer že nekaj časa čakamo, da nas boste zamenjali."

Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani