arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Slavnostna vročitev odlikovanj (Ljubljana, 25.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Donacija operacijskih miz

Ljubljana, 05/24/2006  |  izjava


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes komentiral odločitev podjetja Medico Engineering, da slovenskim bolnišnicam in Onkološkem inštitutu donira 18 operacijskih miz: (nelektorirano)

Prosim vas za komentar glede tega, da se je Medico engineering odločil donirati vseh 18 miz.

dr. Janez Drnovšek: "Vesel sem, da je prišlo do pozitivnega razpleta. Na koncu celo presenetljivo pozitivnega, bi lahko rekel, po tistem, kar sem danes slišal, da se je podjetje Medico engineering odločilo za donacijo operacijskih miz. Tudi v Gibanju za pravičnost in razvoj je bilo kar nekaj govora o tem, dobil sem kar nekaj pisem. Ljudje so želeli videti rešitev tega vprašanja, bilo jim je nerazumljivo, kako to da se lahko na hrbtih bolnikov in zdravnikov lomijo takšni in drugačni interesi in kot veste, sem tudi sam pozval vse akterje, da najdejo čim hitrejšo rešitev in do te rešitve, izjemno pozitivne, je zdaj prišlo.
Bi pa ob tem poudaril, da ste tudi mediji tokrat igrali zelo pozitivno vlogo. Pomagali ste ustvariti takšno vzdušje, da je bilo treba najti rešitev, da je ministrstvo moralo zelo resno začeti iskati čim hitrejšo rešitev, da je revizijska komisija odločila hitreje kot običajno in da je na koncu prišlo tudi do te donacije. Mislim, da se je enostavno ustvarilo takšno razpoloženje v državi, da je bilo vsem jasno, da je res treba nekaj narediti, da tako ne gre več naprej, da je nesprejemljivo, da bi bolniki na Onkološkem inštitutu, ki je že zgrajen na novo, še naprej životarili v stari zgradbi, kjer bi jih vozili na operacijo drugam, kjer bi zdravniki delali v nemogočih razmerah in tako naprej - samo zato, ker se vrtijo neki birokratski in neki drugi mehanizmi že neskončno dolgo in ker nihče ne zna najti rešitve iz takšnega labirinta. Ustvarilo se je takšno razpoloženje in našla se je rešitev, in zato sem zadovoljen in na tem primeru se kaže, da se stvari lahko premaknejo, da se lahko razrešijo, čeprav včasih najprej zgleda, da se ne da nič storiti."

Verjetno bo treba pri teh razpisih še veliko razčistiti tudi v bodoče?

dr. Janez Drnovšek: "Vsekakor. Takšne situacije se ne smejo več ponavljati, šole je bilo dovolj, izkušenj je dovolj in mislim, da imata sedaj minister in tudi vlada dovolj elementov za to, da to razčistijo in da postavijo bolj smiselne rešitve."
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani