arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Z baletniki SNG Maribor (Maribor, 13.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel predsednika Predstavniškega doma Bosne in Hercegovine

Ljubljana, 12/02/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Predstavniškega doma Predstavniške skupščine Bosne in Hercegovine, Nikola Špirića, ki se mudi na obisku v Sloveniji.

Predsednik dr. Drnovšek je uvodoma ugotovil, da so odnosi med državama tradicionalno dobri ter da imata dobro razvite politične stike. Dejal je, da je BiH za Slovenijo tudi izjemno pomemben gospodarski partner ter da si tudi v bodoče želimo razvijati dobre odnose. Predsednik predstavniškega doma BiH je odnose med državama ocenil kot prijateljske in izrazil polno pripravljenost za njihovo nadaljnje razvijanje, tudi v okviru prizadevanj BiH za približevanje evro-atlantskim integracijam. Predsednik dr. Drnovšek je sogovorniku zagotovil vso podporo pri teh prizadevanjih in dejal, da bo Slovenija kot članica Evropske unije in Nata tako zaradi svoje lastne pobude kot tudi zaradi pričakovanja institucij, katerih del bo postala naslednje leto, področju Jugovzhodne Evrope namenjala veliko pozornost. Dejal je tudi, da bo Slovenija svoje izkušnje pri približevanju tem institucijam, ki so zaradi dejstva, da izhajata državi iz istega družbenega sistema za BiH še toliko koristnejše, v največji možni meri delila z BiH. Predsednik predstavniškega doma Špirić se je zahvalil za dosedanji prenos izkušenj in izrazil velik interes za sodelovanje na tem področju tudi v prihodnje. Slovenski prispevek na področju razminiranja BiH je označil kot nezamenljiv in izrazil zahvalo za vse, kar je Slovenija do sedaj že storila.

Predsednik Špirić je sogovornika seznanil tudi z oceno razvoja razmer v BiH, pri čemer je dejal, da proces konsolidacije otežuje dejstvo, da potekata hkrati procesa obnove in tranzicije. Izrazil je prepričanje, da reforme ne bodo zmogli brez pomoči Evropske unije oziroma mednarodne skupnosti.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani