arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Častna četa (Ljubljana, oktober 2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Dr. Janez Drnovšek na mednarodnem srečanju pisateljev

Ljubljana, 03/30/2006  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoSlovenski predsednik dr. Janez Drnovšek je danes na Brdu nagovoril udeležence 38. mednarodnega srečanja pisateljev:

(nelektorirano)

"Vesel sem, da vas lahko pozdravim med vašim letošnjim srečanjem. Vesel sem, da ohranjate tradicijo in da se dotika tudi nas v Sloveniji in prepričan sem, da tudi izmenjate marsikatero zanimivo misel. Naša stvarnost je vsekakor takšna, da potrebuje kritično cev, potrebuje kritično refleksijo, s strani ljudi na višji stopnji zavedanja. Nasprotij v današnjem svetu je veliko, najbrž ne manj, kot jih je bilo v preteklosti, in ob tem je seveda zelo veliko dela za vse nas, da skušamo ta nasprotja uravnotežiti in ne najmanj za vas, pisatelje.

Klikni za povečavoŽelim vam, da bi v vaših delih tudi v prihodnje čim bolj odsevali stvarnost sveta in da bi jo posredovali ljudem, človeštvu na takšen način, da bi s tem prispevali k izboljševanju sveta. Res je, da če želimo izboljševati svet in druge ljudi, da moramo najprej urediti same sebe, je nekoč dejal kitajski filozof. Dobro je, če se tega držimo, kjerkoli že smo, ali v politiki ali v pisateljevanju ali kjerkoli se ukvarjamo z drugimi ljudmi. V prepričanju, da ste to že napravili in da vam je tudi tokratno srečanje pomagalo pri tem, vam želim veliko uspeha pri vašem nadaljnjem delu in še veliko zanimivih srečanj tukaj pri nas v Sloveniji."

Klikni za povečavoKlikni za povečavo










Klikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani