arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
60-letnica Gimnazije Trbovlje (Trbovlje, 21.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek sprejel francosko ministrico za evropske zadeve

Brdo pri Kranju, 07/07/2005  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je pozno popoldne sprejel francosko ministrico za evropske zadeve Catherine Colonna.

Predsednik dr. Drnovšek in ministrica Colonna sta se pogovarjala o prihodnosti Evropske unije po referendumskih odločitvah v Franciji in na Nizozemskem. Francoska ministrica je povedala, da je francosko stališče, naj se nadaljuje proces ratifikacije v državah, ki tega še niso storile, in da se zadrži trend poglabljanja evropske integracije.

Klikni za povečavoPredsednik dr. Drnovšek je poudaril interes Slovenije, da se ohrani evropska perspektiva za države jugovzhodne Evrope, čeprav je očitno, da sta tako zavrnitev evropske ustavne pogodbe kot tudi neuspeh pri iskanju kompromisa pri novi finančni perspektivi postavila tudi vprašanje nadaljevanja širitve v drugo luč. Ministrica Colonna je pri tem povedala, da je realno pričakovati, da bodo zahteve po spoštovanju pogojev, ki jih morajo izpolnjevati bodoče članice, še bolj dosledne. Prav tako pa bodo tudi države članice pričakovale od Komisije, da so njene ocene pripravljenosti kandidatk čimbolj objektivne. Predsednik dr. Drnovšek je v pogovoru še poudaril, da si napredka pri pogajanjih o novi finančni perspektivi ni mogoče predstavljati brez pripravljenosti za kompromise, kar velja za koncesije glede britanskega popusta kot tudi glede zahteve po reformi skupne kmetijske politike.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani