arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Vabilo predsedniku dr. Drnovšku na uradni obisk Francije

Ljubljana, 10/23/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek je danes pozno popoldne sprejel ministra za zunanje zadeve Francije Dominiquea de Villepina, ki se na povabilo slovenskega zunanjega ministra v Sloveniji mudi na uradnem obisku.

Predsednik dr. Drnovšek je uvodoma dejal, da državi gojita dobre in prijateljske odnose, kar se kaže tudi v dinamiki dvostranskih srečanj visokih predstavnikov obeh držav v tem tednu. Ministru de Villepinu je obnovil povabilo francoskemu predsedniku, da obišče Slovenijo. Minister de Villepinu je predsedniku ob tem prenesel vabilo francoskega predsednika Jacquesa Chiraca na uradni obisk v Francijo, ki ga je slovenski predsednik z naklonjenostjo sprejel.

Minister de Villepin je slovenskega predsednika seznanil s francoskimi stališči glede predloga nove evropske ustavne pogodbe. Obe državi si želita, da bi medvladna konferenca svoje delo zaključila do konca letošnjega leta. Francoski minister je ob tem poudaril, da posegi v obstoječi predlog ne bi bili preveč smiselni in bi proces lahko zavlekli. Francoski minister je slovenskega predsednika seznanil tudi s stališči Francije do skupne evropske obrambe. Poudaril je, da gre za osrednje vprašanje prihodnje Evrope, ki bo opredelilo njeno prihodnjo vlogo na mednarodnem prizorišču.

Med srečanjem sta se sogovornika dotaknila tudi nekaterih aktualnih mednarodnih vprašanj, tudi položaja v Iraku. Ob tem je francoski minister poudaril svoje prepričanje, da je za stabilizacijo razmer v državi nujno zagotoviti polno suverenost Iraka.

Ob koncu pogovora je predsednik dr. Drnovšek izrazil prepričanje, da bosta državi dobri partnerici tudi v prihodnje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani