arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
S starima avtomobiloma (Piran, 24.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predaja poverilnega pisma francoske veleposlanice

Ljubljana, 11/22/2006  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel poverilno pismo francoske veleposlanice Chantal de Ghaisne de Bourmont.

Sogovornika sta se v uvodnem pogovoru strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in izrazila prepričanje, da bosta državi sodelovanje še okrepili predvsem zato, ker si bosta delili predsedovanje EU v letu 2008. Francija bo namreč predsedovanje prevzela od Slovenije.

V nadaljevanju pogovora sta se slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek in francoska veleposlanica Chantal de Ghaisne de Bourmont pogovarjala tudi o prihodnosti EU. Predsednik republike dr. Drnovšek je omenil, da se je proces ratifikacije ustavne pogodbe EU ustavil v Franciji, in da zato meni, da bo Francija predlagala nove ideje za bodoče učinkovito delovanje EU, ravno tako pa je opozoril tudi na pomembnost čimprejšnjega dogovora med članicami EU o prihodnjem razvoju te unije.

Sogovornika sta se dotaknila tudi bližnjih predsedniških in parlamentarnih volitev, ki bodo v Franciji potekala spomladi prihodnje leto.

Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je francoski veleposlanici Chantal de Ghaisne de Bourmont zaželel prijetno bivanje v Sloveniji in veliko uspeha pri opravljanju njene misije v pomembnem obdobju, ki je pred obema državama.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani