arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na sejemski prireditvi 'Narava in zdravje' (Ljubljana, 15.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike obiskal Dom upokojencev Gradišče

Dornberk, 12/28/2006  |  sporočilo za javnost, izjava


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je odzval vabilu in danes v Domu upokojencev Gradišče v Dornberku obiskal njihove stanovalce in stanovalko Marijo Jug, ki je novembra letos praznovala 104. rojstni dan.

Predsednika dr. Janeza Drnovška je sprejel in pozdravil v. d. direktorja doma Silvano Gregorič. Povedal je, da ima dom trenutno 148 stanovalcev, okoli 60 zaposlenih pa se zanje trudi organizirati čim več različnih dejavnosti, tako da lahko vsak najde nekaj, kar mu prinaša zadovoljstvo in samopotrditev. Poleg izletov, piknikov in prireditev se stanovalci med drugim lahko udeležijo tudi pogovornih skupin, likovnih delavnic ter delavnic afriških in orientalskih plesov, ki jih prirejajo v sodelovanju z osnovno šolo Dornberk.

Predsednik republike dr. Drnovšek se je zahvalil za povabilo in izrazil zadovoljstvo, da je lahko dom upokojencev obiskal ravno v teh prazničnih dneh. Prisotne je nagovoril (nelektorirano):
Klikni za povečavo"Lepo pozdravljeni. Vesel sem, da ste me povabili v vaš dom in da smo se danes tukaj našli v prazničnih dneh, med božičem in novim letom. To je še poseben čas, zelo lep čas in je priložnost, da vam zaželim lepe praznike, čim bolj prijetno bivanje, zlasti v teh dneh, pa tudi sicer.

Vesel sem, da imate očitno dobro organiziran dom, da se dogaja veliko dejavnosti, da se vključujejo tudi mladi, da nimate občutka, da ste tukaj zapuščeni in sami. Ne smete imeti takega občutka, ker niste zapuščeni. Vsak izmed nas se bo znašel v takšni situaciji in moramo skrbeti drug za drugega, drug drugemu nameniti pozornost, drug drugemu pomagati, tako da čim bolj izpolnimo svoj čas, svoje dni, od začetka življenja pa do konca.

Pri vas imate gospo, ki je dočakala 104 leta, gospo Jug, in prav v posebno zadovoljstvo mi je, da ji lahko čestitam ob tem res visokem prazniku, pri tej spoštljivi starosti. Dejal sem že, da je vsak, ki doseže sto let, res vreden spoštovanja, da mu je to uspelo, in prav z veseljem čestitam vsakemu stoletniku, stoletnici v naši državi. No, in to bom zdajle tudi storil. Čestitam."

Po tem, ko je predsednik republike dr. Drnovšek voščil Mariji Jug ob njenem prazniku, je vsem prisotnim zapel pevski zbor doma, ki že dobro leto deluje pod vodstvom Mirana Rustje. V nadaljevanju kulturnega programa se je slovenskemu predsedniku za njegov obisk v imenu vseh stanovalcev zahvalila tudi Ivanka Cotič, nekaj pesmi pa mu je zapela slavljenka Marija Jug.

Predsednik dr. Janez Drnovšek se je še enkrat zahvalil (nelektorirano):
"Hvala za lep sprejem, program, ki ste ga pripravili. Gospa Jug nam je pokazala, da se z dobro voljo res lahko vse doseže, tudi dočaka 104 leta in več in mislim, da je to pravi recept za vse nas. Želel bi še enkrat čestitati in zaželeti lepe praznike vsem, ki ste tukaj, stanovalcem doma, še posebej pa osebju, tudi vam, direktor, kajti od vas je zelo odvisno počutje vseh stanovalcev in prav posebej cenim delo osebja, vseh, ki pomagate starejšim tukaj. Vem, da ni vedno lahko, ampak vaše delo je zelo pomembno. Delate res dobro delo."



Ob zaključku obiska je predsednik dr. Janez Drnovšek odgovoril še na vprašanje novinarja (nelektorirano):

Gospod predsednik, kakšno sporočilo, voščilo prinašate varovancem Doma upokojencev tukaj v Gradišču, ob teh prazničnih dneh?

dr. Janez Drnovšek: V prazničnih dneh se mi zdi pomembno, da pozdravimo in čestitamo tudi tistim, ki so morda nekoliko odrinjeni ali pa so se pač znašli v takšnih življenjskih okoliščinah, ki so težje in zdi se mi, da je še toliko bolj pomembno, da njim izkažemo pozornost, da se jih spomnimo ob takšnih dneh in da s tem naredimo morda z majhno gesto njim kar veliko veselje.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani