arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Nanos, april 2006 - dr. Janez Drnovšek na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju (FA BOBO)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik Državnega sveta pri predsedniku republike

Ljubljana, 04/23/2003  |  sporočilo za javnost


Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je sprejel na vljudnostni obisk Janeza Sušnika, predsednika Državnega sveta. Pogovor je bil namenjen predstavitvi delovanja Državnega sveta v novi sestavi. Sušnik je poudaril, da odslikava Državni svet prerez slovenske družbe in posameznih družbenih skupin, kakor tudi lokalnih interesov in da ima kot tak po njegovem prepričanju pomembno mesto in vlogo v naši ustavni ureditvi. Menil je, da lahko Državni svet v novi sestavi, ki jo odlikuje visoka izobrazbena struktura, kot konstruktiven partner Državnemu zboru in vladi pripomore k sprejemanju domišljenih in kvalitetnih odločitev v interesu in za dobro slovenske države.

Sogovornika sta se tudi strinjala, da je Državni svet dobro zastavil svoje delo in menila, da ne gre hiteti z ustavnimi spremembami, ki bi šle v smeri njegove morebitne ukinitve. Sestava Državnega sveta, njegova korektivna in svetovalna vloga v procesih parlamentarnega odločanja, kakor tudi v vzpostavljeni mednarodni stiki z drugimi zgornjimi domovi parlamentov po svetu so takšnega pomena, da jih je treba posebej ovrednotiti.

Ob koncu pogovora je predsednik Državnega sveta predstavil svoje vtise iz nedavnega obiska v Kanadi na povabilo tamkajšnjega zgornjega doma parlamenta, sprejeli pa so ga tudi predsednik vlade, spodnjega doma in mnogi drugi. Janez Sušnik je ob tem posebej poudaril izjemen ugled, ki ga Republika Slovenija uživa v Kanadi, eni od gospodarsko in družbeno najbolj razvitih držav sveta.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani