arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem generalnega sekretarja Arabske lige

Ljubljana, 01/04/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel generalnega sekretarja Arabske lige Amreja M. Moussa. Slednji ga je seznanil z dejavnostjo organizacije, predvsem na področju, na katerem je odprtih nekaj najtežjih kriz sodobnega sveta.

Po besedah Amreja M. Moussa je jedro problema bližnje-vzhodne krize nerešeno palestinsko vprašanje, pri čemer tuje posredovanje doslej ni obrodilo nikakršnih pozitivnih sadov, pričakuje pa, da bi lahko Evropska unija odločilno vplivala na reševanje problemov Bližnjega Vzhoda in prispevala k umiritvi razmer. Razmere v Iraku je Moussa ocenil kot izredno slabe, realna pa je nevarnost, da bi se nestabilnost in hudi medverski in mednacionalni spopadi razširili na vso regijo, najprej na Libanon.

Klikni za povečavoV pogovoru s slovenskim predsednikom dr. Janezom Drnovškom je Amre Moussa orisal tudi ozadje konfliktov na afriškem rogu, v Somaliji, humanitarno katastrofo v Darfurju, zaostrovanje razprav o nuklearnih potencialih v širši regiji in nekatere druge probleme, s katerimi se sooča Arabska liga.

Slovenski predsednik dr. Janez Drnovšek se je zahvalil za natančno analizo problemov in izrazil prepričanje, da lahko Evropska unija, če se bo poenotila in če bo svojo politiko zasnovala na visokih moralnih standardih, izpolni pričakovanja in odigra aktivno vlogo pri reševanju bližnje-vzhodnih problemov.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani