arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na  60. zasedanju Generalne skupščine OZN (New York, 15.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik dr. Drnovšek na obisku v Kamniku

Kamnik, 12/06/2005  |  sporočilo za javnost, govor


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek se je danes mudil v Kamniku, kjer obiskal Zavod za usposabljanje invalidne mladine.

Predsednik dr. Drnovšek se je najprej srečal z direktorico zavoda in zaposlenimi, ki so predsednika seznanili z dejavnostmi zavoda in načrti za prihodnost. V nadaljevanju obiska se je predsednik dr. Drnovšek srečal z mladimi, ki so mu predstavili svoje dejavnosti, ogledal pa si je tudi prostore zavoda.

Ob tej priložnosti je predsednik dr. Drnovšek pozdravil zbrane otroke z naslednjimi besedami (nelektoriran zapis):



Klikni za povečavoVesel sem, da se spet vidimo. Prvič sem vas obiskal pred tremi leti in takratni vtis mi je ostal v lepem spominu. Te dni praznujemo mednarodni dan invalidov in to je priložnost, da se vas spomnimo, da vas pozdravim in vam povem, da mislimo na vas. Vesel sem, da je razpoloženje v Zavodu dobro, že kar praznično. Danes ste že pekli za Miklavža, bliža se Božič, Novo leto. Pred nami so veseli tedni in to razpoloženje sem danes že občutil tukaj pri vas. Lepo je, da je tako in prepričan sem, da boste to razpoloženje obdržali tudi naprej, pa ne samo do konca leta. Vedno skušamo biti tako razpoloženi, veseli, ne glede na to, s kakšnimi težavami se srečujemo. Vsak ima težave, če je invalid ali če ni, v življenju vedno pridejo težave. Najbolje je, če se z njimi soočamo vedro, se zavedamo, da brez tega ne gre, takšno je življenje, in gremo naprej. V naši državi bomo poskušali še naprej čim bolje skrbeti za vas, omogočati možnosti, da se vključujete v življenje na čim boljši način.

Klikni za povečavoVesel sem, da gre tudi Zavod naprej, pripravlja se nov objekt z drugimi novimi aktivnostmi in prav je tako. Prav je, da se najde čim več različnih dejavnosti, v katere se lahko vključite, v katerih ste lahko aktivni in pri katerih se lahko marsičesa naučite. Želim vam, da bi bili ti praznični dnevi in tedni, ki sledijo, čim lepši in da bi na takšen način nadaljevali še po praznikih. Vesel bom, če se bomo še kdaj videli in skupaj ugotavljali, da stvari gredo naprej in da znamo živeti tako ali drugače.








Klikni za povečavoKlikni za povečavo
















Po obisku v zavodu je predsednik dr. Drnovšek obiskal tudi frančiškanski samostan v centru Kamnika. Pod vodstvom patrov si je ogledal samostansko knjižnico, ustanovljeno leta 1627, in cerkev sv. Jakoba, kjer je tudi kapela Božjega groba, ki je bila narejena po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika.

Klikni za povečavoKlikni za povečavo
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani