arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na ogledu Kapucinskega samopstana v Škofji Loki (Škofja Loka, 17.10.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Predsednik republike sprejel Zoisove nagrajence leta 2003

Brdo pri Kranju, 12/19/2003  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavo Predsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel Zoisove nagrajence leta 2003.Zoisovo nagrado za življenjsko delo na področju metalurgije je prejel dr. Franc Vodopivec, nagrado za vrhunske znanstvene dosežke na področju filozofije je prejel dr. Dean Komel, nagrado za vrhunske znanstvene dosežke na področju avtomatike pa dr. Drago Matko. Za vrhunske znanstvene dosežke na področju biologije ter jamskih podzemskih živali je nagrado prejel dr. Boris Sket, dr. Janez Bonča pa je prejel Zoisovo priznanje za pomembne dosežke na področju fizike trdne snovi. Dr. Tomaž Košir je prejel priznanje za pomembne dosežke na področju matematike, za pomembne znanstvene dosežke na področju materialov pa je priznanje prejel dr. Matjaž Valant. Zoisovo priznanje za dosežke v kemiji je prejel dr. Janez Plavec, priznanje za tehnološki dosežek zamenjave talila za visokoaluminatno keramiko pa so prejeli dr. Tomaž Kosmač, dr. Saša Novak Krmpotič, dr. Krunoslav Vidović in Stojana Vesković Bukudur. Predsednik republike je prejemnike nagrad nagovoril

Predsednik republike je prejemnikom Zoisovih nagrad ob uvodnih čestitkah za izjemne dosežke na področju znanstveno raziskovalnega dela izpostavil pomen njihovega dela in raziskovanja za celotno družbo. In nadaljeval:

"Slovenija vstopa v novo obdobje. S članstvom v Evropski uniji se začenja novo poglavje v naši zgodovini. Kakšno bo to poglavje, kako bomo uspešni, bo v veliki meri odvisno od tega, koliko znanja bomo uspeli ustvariti, pridobiti in ga čimbolj koristno in uspešno prenesti na različna področja. Le tako bomo uspeli v tem tekmovalnem svetu, ki je kljub različnim oblikam sodelovanja še vedno neizprosen."

Predsednik dr. Drnovšek je nato dejal, da bomo potrebovali še več izjemnih znanstvenikov, kot so oni in še več izjemnih dosežkov. Izrazil je prepričanje, da so domača priznanja velikokrat celo pomembnejša kot tuja in se nagrajencem v imenu slovenske države zahvalil za njihov trud in njihovo delo. Ob koncu je vsem zbranim zaželel še veliko uspehov in ustvarjalne energije ne le v novem letu, ampak v vsej, ki se začenja z našim članstvom v evropski družini držav.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani