arhivska stran
www.up-rs.siGrb republike SlovenijePredsednik republike Slovenije
Predsednik
Ustava in zakoni
Novice
Foto-video album
Odlikovanja
Urad predsednika
Na proslavi 30-letnice Mariborske univerze (Maribor, 20.09.2005)
Novice
domov domov  |   natisni natisni  |   english flag english
  Najdi

Sprejem predsednika Evropske centralne banke

Ljubljana, 01/15/2007  |  sporočilo za javnost


Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je danes sprejel predsednika Evropske centralne banke Jeana Clauda Tricheta.

Slednji je slovenskemu predsedniku dr. Drnovšku čestital za vključitev Slovenije v evro sistem in pri tem poudaril, da je to rezultat dolgoletne uspešne finančne in gospodarske politike. Z vstopom Slovenije v evro sistem se je "družina", ki uporablja evro, povečala na 317 milijonov ljudi. Evro je uspešen projekt, je podčrtal Jean Claud Trichet, in povedal, da je že danes jasno, da so se različne skeptične napovedi o prihodnosti skupne evropske valute pokazale kot neutemeljene. Strukturne reforme evropskega gospodarstva in preseganje tehnološkega zaostajanja Evrope za ZDA bodo jamčili nadaljnjo krepitev skupne valute.

Klikni za povečavoPredsednik republike dr. Janez Drnovšek je ocenil uresničenje strateškega cilja Slovenije, vstopa v evro območje, za pomembno prelomnico v razvoju naše države. Izrazil je prepričanje, da bo Slovenija dober in konstruktiven član monetarne unije.

Dr. Drnovšek se je Trichetu zahvalil za podporo, ki jo je Evropska centralna banka ves čas nudila Sloveniji, ravno tako pa tudi za njegovo udeležbo na današnji slovesnosti.
Zadnje novice

ponedeljek, 29.10.2007
Odstop proračunskih sredstev

Pogovori o prihodnosti Slovenije pri predsedniku republike
Urad predsednika Republike Slovenije
Erjavčeva 17
1000 Ljubljana
Slovenija

tel.: 01 / 478 12 22
fax: 01 / 478 13 57

E-pošta   gp.uprs@up-rs.si
© 2005 Urad predsednika Republike Slovenije  |  Pravna obvestila in avtorstvo  |  Načrt strani